Drámapedagógia a Wesley-n

Szerkesztő küldte be 2018. 07. 10., k - 18:06 időpontban
(Frissítve 05.26-án.)
Felsőfokú szakirányú drámapedagógiai képzés indul a drámapedagógia világa meghatározó embereinek részvételével (levelező, négy félév, 120 e. Ft/félév)
Tanárok (t.k.):
  • Eck Júlia, egyetemi docens, Pannon Egyetem
  • Gabnai Katalin, a magyar drámapedagógia meghatározó alakja
  • Kaposi László, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke
  • Körömi Gábor, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja
  • Takács Gábor, a KÁVA vezetője
A képzés vezetői:
  • Trencsényi László PhD, Mezei Éva- és Gyermekekért-díjas egyetemi tanár, korábban a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja
  • Honti György Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámapedagógus, az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájának abszolvált hallgatója

DRÁMAPEDAGÓGIA AZ APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLÁN

Szerkesztő küldte be 2018. 06. 13., sze - 13:03 időpontban
BUDAPESTI HELYSZÍNEN!
2018-2019 tanévtől az Apor Vilmos Főiskola ismét a következő gyakorlatközpontú drámapedagógia képzéseket indítja:
1. DRÁMAPEDAGÓGIA TERÜLET SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ
4 FÉLÉVES 120 KREDITES KÉPZÉS PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA. 2 FÉLÉV DRÁMAPEDAGÓGIA TERÜLET,
2 FÉLÉV PEDAGÓGUS KÉPZÉSI TERÜLET
részletesen:
2. DRÁMAPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
4 FÉLÉVES 120 KREDITES PEDAGÓGUS VÉGZETTSÉGŰ ÉRDEKLŐDŐKNEK
részletesen:

Drámás vagy? Csatlakozz! Dráma van!

Szerkesztő küldte be 2016. 02. 15., h - 19:07 időpontban
A Magyar Drámapedagógiai Társaság „Dráma van! - Az ébredő tavasz - A dramatikus nevelés hete” címmel 2016. március 16-23. között másodszor is országos programsorozatot szervez, melyhez várjuk minél több drámatanár, drámapedagógus, színész-drámatanár, csoportvezető és főként rengeteg - diákokból, tanulókból, hallgatókból, illetve játszó személyekből álló - csoport jelentkezését!
A programsorozat célja, hogy népszerűsítse a drámapedagógia módszereit és felhívja a figyelmet az e téren tevékenykedő szakemberek, csoportok munkájára. 
Miből áll a programsorozat?
Elsősorban Belőletek, belőlünk, drámatanárokból, a mi szokásos és nem szokásos tevékenységeinkből! Az MDPT tervei szerint a hét folyamán országszerte különböző drámás események történnek, melyeket csokorba fogva közösen szeretnénk kommunikálni.
Nyitó eseménynek március 16-án, szerdán délután 15.00 órára egy országos flashmobot tervezünk, melynek témája idén: Az ébredő tavasz
Az, hogy tartalmilag a flashmob hogyan valósul meg, az minden településen, iskolában, intézményben Rátok van bízva. Fontosnak tartjuk, hogy az ország lehető legtöbb pontján ugyan abban az időben sok drámatanár és drámás képzésben részesülő fiatal csináljon valamit a dramatikus nevelés jegyében!
Még egy fontos információ: a helyi flashmob szervezése ajánlat - nem feltétele a hét programjaiban való részvételnek!
(Folytatás a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva. Jelentkezés, az adatlap linkje a folytatásban!) 

Szakirányú képzések a Nyugat-magyarországi Egyetemen - Győrben

Szerkesztő küldte be 2013. 09. 01., v - 18:33 időpontban
Kedves érdeklődők!
A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar (9022 Győr, Liszt Ferenc u. 42.) a 2013/2014-es tanévben – megfelelő számú jelentkező esetén – ismét elindítja a Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szakot (képzési idő: 4 félév), valamint a Pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakot drámapedagógia területtel (választható ismeretkör) (képzési idő: 2+2 félév).
A képzések – amellett, hogy a hallgatók természetszerűleg szilárd elméleti alapokat is kapnak – gyakorlatorientáltak. A magas szakmai színvonalról országosan elismert drámapedagógus szakemberek (tanárok, rendezők, dramaturgok) gondoskodnak. Mindkét képzésre a jelentkezési határidő: 2013. szeptember 4. A szakokkal és a jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információkat az intézmény honlapján találják meg:
Szeretettel várjuk minden, a drámapedagógia iránt érdeklődő jelentkezését! (Dr. Varga Balázs adjunktus, szakfelelős)

Drámapedagógia-tanári MA szak

Szerkesztő küldte be 2012. 02. 04., szo - 12:01 időpontban
A Veszprémben induló drámapedagógia-tanári MA képzésről szóló ismertető a csatolt fájlban olvasható-letölthető.
Lesz kétszakos, 5 féléves képzés (nappali vagy levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában), és egyszakos 2 féléves képzés (levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában).

Felsőoktatási fórum - emlékeztető

Szerkesztő küldte be 2011. 12. 18., v - 22:02 időpontban
Meglehetősen későn, de megkaptuk, s ha megkaptuk, közzé is tesszük azt az emlékeztetőt, amelyet a Színház-Dráma-Nevelés módszertani rendezvény felsőoktatási tárgyú beszélgetése után készített a beszélgetés résztvevője, volt elnökségi tagunk, Trencsényi László.
(Az, hogy kb. egy hónappal később teszünk közzé egy dokumentumot, mint megtörtént maga a rendezvény, nem a feljegyzés készítőjének hibája...)

Drámapedagógiai szakirányú képzések

Szerkesztő küldte be 2011. 02. 02., sze - 23:59 időpontban
Drámapedagógiai tartalmú, vagyis szakterületünket - képzésenként változó mértékben - érintő szakirányú képzések folynak jelenleg több helyütt is...
A tantárgyfelosztások és az árak is különböznek: a hirdetések szerint, négy félévre vetítve, csak a tandíjat figyelembe véve 340 ezer és 520 ezer Ft közötti összeget kell fizetni. Jelenleg a legolcsóbb Győrben, a legdrágább Veszprémben.
 
Szerkesztői jegyzet: