Címlap

Módszertani program a Károlin

0 csatolmány
A Károli Gáspár Református Egyetem BTK Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézete 2016. december 10-én Drámapedagógia a felsőoktatásban címmel konferenciát rendez. Az esemény apropóját a dráma tantárgy oktatásával kapcsolatos tapasztalatcsere iránti igény adja. A szervezők elsődleges célja az, hogy konstruktív párbeszéd alakuljon ki egyetem, a drámapedagógiai képzés hallgatói, neves szakemberei és a drámát jelenleg oktató pedagógusok között. A szakmai napon az eszmecsere mellett bemutatkozik az egyetem négy féléves drámapedagógia szakirányú továbbképzése is: a vendégek interaktív foglalkozások során betekintést nyerhetnek az egyetemen folyó szakmai munkába és a képzés gyakorlati részébe. Az interaktív foglalkozásokat követően kerekasztal beszélgetésre invitálják a résztvevőket, ahol az országban folyó drámaoktatással kapcsolatos szakmai beszámolók mellett lehetőség nyílik majd az aktuális kérdések, tapasztalatok, problémák megosztására is.   

(Folytatás a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva.)

Program:
09.00-09.30   Megnyitó. Köszöntőt mond Dr. Sepsi Enikő KRE BTK dékán, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet vezetője és Debreczeni Tibor drámapedagógus, az esemény díszvendége
09.30- 10.15 Dr. Lannert István: Dramatikus gyakorlatok (interaktív foglalkozás)       
10.15-11.15. Dr. Trencsényi László: Egy intőkönyv története (interaktív foglalkozás)       
11.20-12.50   Timár András: Egy kortárs irodalmi mű (Nádas Péter:Találkozás című drámaszövege) feldolgozásának lehetséges módszerei(interaktív foglalkozás)       
13.00-13.30   Kávészünet, büfé
14.00-16.00   Kerekasztal beszélgetés, a tapasztalatok összegzése, a nap lezárása 
A szakma képviselői mellett a szervezők szeretettel várnak minden jelenlegi és leendő drámatanárt is.
SzerkesztőMódszertani program a Károlin
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.