Címlap

Drámapedagógia a Wesley-n

0 csatolmány
(Frissítve 05.26-án.)
Felsőfokú szakirányú drámapedagógiai képzés indul a drámapedagógia világa meghatározó embereinek részvételével (levelező, négy félév, 120 e. Ft/félév)
Tanárok (t.k.):
  • Eck Júlia, egyetemi docens, Pannon Egyetem
  • Gabnai Katalin, a magyar drámapedagógia meghatározó alakja
  • Kaposi László, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke
  • Körömi Gábor, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja
  • Takács Gábor, a KÁVA vezetője
A képzés vezetői:
  • Trencsényi László PhD, Mezei Éva- és Gyermekekért-díjas egyetemi tanár, korábban a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja
  • Honti György Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámapedagógus, az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájának abszolvált hallgatója

A drámapedagógia ma már nemcsak az iskola életét hatja át. Jelen van a kultúra, közművelődés és a nevelésügy, a szociális munka, a közösségi élet számos egyéb területén is. Munkaformáit, módszereit egyarán használja a kommunikációval foglalkozó szakember, a szociális ágazatban dolgozó segítő, a több és értőbb nézőre vágyó színházi munkatárs ugyanúgy, mint a pedagógus órán és azon kívül egyaránt.
A Wesley János Főiskolán induló akkreditált képzés legfőbb kitűzött célja, hogy az elméleti alapok mellett gyakorlati ismereteket adjon át erről az egyre szélesdő területről. Az itt végzettek alkalmasak lesznek a NAT követelményeinek megfelelő tantárgyi és szabadidős foglalkozások tervezésére, levezetésére. A kulturális intézményekben (színház, múzeum, filmklub stb.) folyó munka megszervezésére, működtetésére.
A képzésben a drámapedagógia alapjainak feldolgozása mellett szerkesztett műsorok, ünnepi előadások rendezéséhez is segítséget kapnak a hallgatók, megismerhetik a főváros fontosabb színházpedagógiai műhelyeit, hospitálásokon tapasztalatokat szerezhetnek jól működő drámaórákról.
A bármilyen társadalmi csoporttal dolgozó szakember (kortól, problémakörtől függetlenül) ezzel a módszerrel megtámogathatja munkáját, így céljait, gyorsabban, nagyobb hatásfokkal érheti el.
Jelentkezni és érdeklődni: birozsuzsannahanna@gmail.com
SzerkesztőDrámapedagógia a Wesley-n
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.