Címlap

FELHÍVÁS – Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó – 2009

0 csatolmány

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve – tizennyolcadik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozóra az általános iskoláskorúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül. A műsoridő maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. (Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt!) Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet idősebb, mint 14-15 év. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).


A megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri.
A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutatósorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre. (A meghívásnak nem előfeltétele az, hogy a csoport részt vegyen területi találkozón.)
A megyei és a területi találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

Jelentkezési határidő: 2009. február 20.

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró programjára Debrecenben kerül sor, 2009. június 5-6-7.-én.

További információk: drama.hu; drama@drama.hu

Figyelem!
A csoportra és az előadásra vonatkozó pontos információkat kérjük e-mailben elküldeni a megyei/fővárosi szervezőkhöz és a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz is. (Az előző országos találkozón indult csoportok vezetőinek elektronikus levélben elküldjük a kitöltendő, részletes adatlapot, amely letölthető egyesületünk honlapjáról, a Fesztiválok oldalról is.)

adminFELHÍVÁS – Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó – 2009
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.