Címlap

Beszélgetések Mnouchkine-nal

0 csatolmány
A JELEN MŰVÉSZETE
Fabienne Pascaud beszélgetései Ariane Mnouchkine-nal

A Krétakör és a Leőwey Gimnázium szeretettel meghívja Önt egy könyvbemutatóra:

június 6. 11.00,  Bagolyfészek Könyvesbolt (Pécs)
A könyv két fordítójával, Fehér Anitával és Kőrösi Petrával beszélget Vatai Éva

A könyv Fabienne Pascaud, francia színházi kritikusnak 2002 augusztusától 2004 júliusáig lezajlott 16 beszélgetését tartalmazza Ariane Mnouchkine francia rendezővel, a Théâtre du Soleil megalapítójával, számos legendás színházi előadás létrehozójával.

A Théâtre du Soleil nemzetközi társulatának tevékenysége 44 éve tartja szellemi mozgásban és izgalomban a közönséget, s tud újabb és újabb társadalmi és esztétikai kihívásokkal megbirkózni. Egy Magyarországon kevésbé ismert területre enged bepillantást: a párizsi Théâtre du Soleil emberközpontú alkotóműhelyének működésébe.

Ariane Mnouchkine radikális – majdnem 50 év tapasztalataival alátámasztott – nézeteket vall színházról, társulatról, a létről, az embert körülvevő világról.
A két éven keresztül zajlott beszélgetések nem csupán az előadásokról szólnak, hanem Ariane Mnouchkine-ról, az emberről, a nőről – egy olyan világban, amelynek tükrözésére a művész dolga adott keretek között a leghitelesebb formákat keresni.
A könyvet Fehér Anita, Khaled Abdo Szaida, Kőrösi Petra és Molnár Zsófia fordította, akikben az a közös, hogy tapasztalataik a magyarországi francia nyelvű színjátszásban gyökereznek. Kőrösi Petrának, akárcsak a könyvet gondozásba vevő Krétakör-producer Gáspár Máténak személyesen is volt alkalma a francia színház „nagyasszonyával”, Ariane Mnouchkine-nal együtt dolgozni.
SzerkesztőBeszélgetések Mnouchkine-nal
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.