Címlap

Sikerrel szerepelt a Csúszda

0 csatolmány
Hazaérkezett a Cilinder Alapfokú Művészeti Iskola Zsiványvár csoportja Nürnbergből, ahol a 2010. szeptember 19-25. között megrendezett, nürnbergi Festival Schultheater der Länder 2010-en Csúszda című előadásukkal képviselték országunkat. Műsoruk egzotikus csemegének számított a technika uralta előadások között. A fesztivál honlapján hétvégén megjelent kritika így számol be az eseményről:
"Kicsi, de finom. Egy igazi gyöngyszem Magyarországról. A budapesti vendégcsoport rövid, de tömör előadása sikeres zárása volt a színházi fesztiválnak. A kis csoport nem csak a darab hosszával (mennyiséggel) volt hatással, hanem a minőséggel: egyszerű díszlettel, egyszerű történettel mutatták meg, az élet spontaneitását, azt, hogy bármi megtörténhet. A játszók testbeszéde és a színészi játéka meggyőző, plasztikusan jelenítették meg a közönség előtt a történetet. Bár a megértéshez szükséges fordítás elterelte egy kicsit a figyelmet a színészi alakítástól, de nem vette el jelentősen az előadás élvezetét. Különösen képszerűen hatottak a metaforák, amelyekkel a csoport a nézőket gondolkodásra ösztönözte. Az élet, mint játszótér, a hinta vagy a csúszda, mint kritikus elemek. Ha egyszer lecsúsztál, nincs ami többé visszatartson és az a kísérlet, hogy megállítsd, csak fájó kezeket okoz.

A darab elgondolkodtató, anélkül, hogy moralizálna, teli van energiával. Egy kicsit olyan, mit egy Oscarra jelölt rövidfilm. Rendezte: Almássy Bettina" 

A kritika eredetiben, képekkel illusztrálva:http://www.sdl-2010.de/downloads/stagecom/Onlineausgabe.pdf
A fesztiválélményekről a Drámapedagógiai Magazin következő számában olvashatnak beszámolót.
SzerkesztőSikerrel szerepelt a Csúszda
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.