Címlap

Drámapedagógiai szakirányú képzések

0 csatolmány
Drámapedagógiai tartalmú, vagyis szakterületünket – képzésenként változó mértékben – érintő szakirányú képzések folynak jelenleg több helyütt is…
A tantárgyfelosztások és az árak is különböznek: a hirdetések szerint, négy félévre vetítve, csak a tandíjat figyelembe véve 340 ezer és 520 ezer Ft közötti összeget kell fizetni. Jelenleg a legolcsóbb Győrben, a legdrágább Veszprémben.
 
Szerkesztői jegyzet:
Érdemes megnézni a folytatást… és alaposan tanulmányozni a képzések tematikáját/órarendjét. Azt is, hogy az egyes szakirányú képzések után milyen bejegyzés kerül a végzettséget igazoló dokumentumba, és azzal a végzettséggel milyen iskolatípusban, illetve mit lehet tanítani és mit nem.

Ezen a területen sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a felsőoktatási intézmények adják a legpontosabb válaszokat.
Példaként említjük: nagyon sok kollégánk élt abban a tévedésben (mert nem tájékoztatták pontosan), hogy a tánc- és drámapedagógus szakirányú végzettsége feljogosítja őt a színjáték tagozatokon vagy a táncművészeti tagozatokon történő tanításra… miközben egyik terület sem fogadta el ezt a végzettséget (és nem véletlenül). Nem árt tudni azt sem, hogy ma már a szakirányú képzések indítása nem központi akkreditáció alapján történik – az indításról a felsőoktatási intézmény szenátusa dönt, az Oktatási Hivatal pedig bejegyzi a képzést…

 

  • Folyik drámapedagógiai szakirányú képzés a Nyugat-magyarországi Egyetem győri Apáczai Főiskolai Karán, 1. és 2. évfolyamon, és az egyetem hirdeti új képzés indítását is. A képzés ára itt 85 ezer Ft/félév.
  • A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján a drámapedagógia szakirányú képzésekre vonatkozóan az szerepel, hogy a képzések indításának gyakorisága félévente (szeptemberben, februárban), megfelelő számú jelentkező esetén. Ára: 95 ezer Ft/félév. (Vagyis megfelelő számú jelentkező esetén a keresztféléves képzés indítására is van lehetőség.)
  • Drámapedagógia szakirányú képzés indítását hirdeti a budapesti Wesley János Lelkészképző Főiskola. A képzés – információink szerint – eddig még nem indult el. Ára félévente 110 ezer Ft.
  • A veszprémi Pannon Egyetem indított 2010-ben, Budapestre kihelyezve dráma- és színházpedagógia címen egy szakirányú képzést, és hirdet újat is. A képzés elnevezése és az oklevélbe kerülő végzettség megnevezése is azt ígéri, hogy itt négy félév alatt mindkét területre – drámapedagógia, színházpedagógia – felkészítenek. (A képzési és kimeneti követelmény innen tölthető le.) A képzés a hirdetés szerint félévente 130 ezer Ft-ba kerül.
Az egyes képzések részletes tájékoztató anyagaihoz címek a fentiekben, valamint Dráma és felsőoktatás című rovatunkban is találhatók.
SzerkesztőDrámapedagógiai szakirányú képzések
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.