Címlap

A komáromi versmondó táborról

0 csatolmány
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezésében, immár nyolcadik alkalommal nyitották meg Komáromban a VIII. Jókai Mór Vers-és Prózamondó Tábort. Az Eötvös Utcai Alapiskolában zajló értékteremtő tábor a nagy mesemondó, Komárom szülötte, Jókai Mór nevét viseli, ami egyrészt a régió megbecsülésének jele, a nagy író szellemi értékeinek felé, másrészt kifejezi az együtt eltöltendő hét küldetését, az anyanyelv feltétlen szeretetét, ápolását. Az ünnepi megnyitón Jókai Tibor az SZMPSZ titkára hangsúlyozta, hogy a rendezvény küldetése a tehetségek felfedezése és gondozása, aminek alapfeltétele az adottság, amihez szorgalom, akarat, kitartás párosul.

Oláh Ilona nyugalmazott gimnáziumi tanár Jókai Mór komáromi gyermekkoráról tartott előadásával ötvözött szombati megnyitó után, a Dél-Szlovákia különböző tájáról érkezett tanulókkal tapasztalt hazai és magyarországi szakemberek (Kiss Péntek József, Németh Ervin, Szabó Csilla, Várady Kornélia, Veszprémi Krisztína) foglalkoztak, akik a táborlakóknak szövegelemzést, előadást, beszédtechnikát, mozgáskultúrát és pódiumművészetet oktattak. Ez a tábor a verset szerető és a versben élő tehetséges gyermekek tábora, mely egyben felkészülés az elkövetkező versenyekre, fesztiválokra, de másrészt a gyermekek adottságainak és a tehetség kibontásának is a tere.
A tábor résztvevői az ismeretek bővítése céljából balatonfüredi tanulmányúton vettek részt, ahol megtekintették a Városi Múzeum tárlatait, valamint a közelmúltban felújított Jókai-villát.
A zárónapon a hatnapos együttlét csúcspontjaként a táborozók a hét folyamán összeállított műsort mutatták be a szülőknek és az érdeklődőknek a Selye János Gimnázium dísztermében. (Jókai Tibor)
 
SzerkesztőA komáromi versmondó táborról
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.