Címlap

Csokonai-díjat kapott Kaposi László

0 csatolmány
(Dolmány Mária elnök asszony közleménye)
A Magyar Kultúra Napja alkalmából állami kitüntetésben, Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjban részesül Kaposi László. Gratulálunk! Kaposi László a gyermekszínjátszástól indult, majd diákszínjátszó, később felnőtt társulatot vezetett. Az alternatív színházi lét sajátos, Magyarországon a gyakorlatban addig még nem járt útját választotta. 1992-ben megalapította a Kerekasztal Színházi Nevelési Központot, melyet 14 évig vezetett.
Folytatás a TOVÁBB feliratra vagy a címre kattintva.

Kaposi László hazánkban az első színházi nevelési csoport, a későbbi színházi nevelési hálózat megalapítója, létrehozója. Szakmai tudásával, emberi segítségével, tanítványai által is, az elmúlt tizenöt évben több társulat alakult hazánkban és működik ma is.

Megálmodóként Kaposi László nevéhez fűződnek az elmúlt évtized legsikeresebb, leghatékonyabb hazai módszertani rendezvényei.
Elévülhetetlen érdemei közé sorolható még a drámapedagógia meghonosításában, a magyarországi drámapedagógia tudatos gazdagításában, terjesztésében, a pedagógusok képzésében, a drámapedagógusok továbbképzésében, tantervi modulok, programok kidolgozásában, szakmai kiadványok és elektronikus információk gondozásában, folyamatos fejlesztésében való a szakmaiság tekintetében ellentmondást nem tűrő, akadályokat, lehetetlent nem ismerő áldozatos munkája.
Kaposi László 2002-2010 között Társaságunk elnöke volt, jelenleg is elnökségének aktív tagja.
2001-ben megkapta a Magyar Drámapedagógiai Társaság szakmai díját, a Mezei Éva-díjat. A színházi nevelés módszereinek magyarországi meghonosításáért 2002-ben Wlassics Gyula-díjat kapott.
 
SzerkesztőCsokonai-díjat kapott Kaposi László
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.