Címlap

L. Simon László válaszlevele

0 csatolmány

Tisztelt Asszonyom!
A Nemzeti Kulturális Alap új kollégiumi rendszerének kialakítása, az új struktúra működtetése pályázóink, a szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a magyar kulturális élet minden szereplőjének érdekében zökkenőmentesen zajlik.
Az újonnan felállított kollégiumok megkezdték működésüket, a Közművelődés és Népművészet Kollégiuma 2012. január 11-én tartotta alakuló ülését, amelyen éppen az Ön által felvetett probléma megoldása érdekében döntés született, mely szerint még jóval a 2012. évi I. félévi pályázati naptár által jelzett dátum előtt, várhatóan január második felében pályázati kiírást jelentet meg a kollégium felmenő rendszerű amatőr művészeti mozgalmak rendezvényeinek támogatására.

Levelében leírt szakmai indokokkal teljes mértékben egyetértek, ezért minden erőmmel támogatom, és intézkedem, hogy a pályázati kiírás minél előbb elérhető legyen pályázóink számára.
Mindezek mellett tájékoztatnom kell arról is, hogy a 2012. évi I. félévi pályázati naptár előkészítése és elfogadása a Bizottság által még jóval az új kollégiumi rendszer működésének életbe lépése előtt történt, tehát ezért is tartalmaz tervezett benyújtási határidőket táblázatunk. „A benyújtási határidőre vonatkozó változtatás jogát a Kollégiumok, illetve az Igazgatóság fenntartják.”
Folytatás a TOVÁBB feliratra vagy a címre kattintva.

Pályázóink szempontjából előrelépésként értékelhető, hogy az NKA-törvény végrehajtási rendeletének módosításával a korábbi gyakorlattól eltérően már nem a beérkezés, hanem a postára adás dátuma iránymutató a pályázatok beadási határidejéül. Az elmúlt évekhez képest sajnos azonban változatlanul fennáll és jogszabályi kötelezettségünk, hogy a kollégiumok által meghirdetendő pályázati felhívásokat, meg kell küldenünk a Támogatásokat Vizsgáló Iroda részére is, ahol 30 nap áll rendelkezésre a törvényességi ellenőrzésre. Ezen eljárási rend betartása lényegesen megnyújtja a pályáztatási folyamatot, de folyamatosan azon dolgozok, hogy megszüntessem, és hatályon kívül helyeztessem a határozatot a Nemzeti Kulturális Alapra nézve.
Az amatőr művészeti programok léte fontos és nemes cél, ezért ezúton is megköszönve eddigi munkásságukat a jövőre nézve kitartást és sok sikert kívánok Önöknek!
Budapest, 2012. január 16. Üdvözlettel:
L. Simon László s. k.,
NKA Bizottsága elnöke

SzerkesztőL. Simon László válaszlevele
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.