Címlap

A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai

0 csatolmány
A Nemzetgazdasági Minisztérium fődíját megosztva 200-200 ezer Ft értékben:
  • Az ESZME-Fabók Mancsi Bábszínháza A székely menyecske meg az ördög című előadása kapta (rendező, bábos mesemondó: Fabók Mariann). Indoklás: Az előadás virtuóz technikai megoldásokkal, nagyszerű kommunikációval újította meg az egyszemélyes vásári bábszínház hagyományát, s így egy korszerű népmesét teremtett.
  • Továbbá a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ – Szputnyik Hajózási Társaság A hosszabbik út című színházi nevelési előadása kapta (rendező: Gigor Attila). Indoklás: A színházi nevelési előadás az erőteljes színházi megjelenítéshez koncepcionális drámapedagógiai munkát kapcsolt.

Folytatás a CÍMRE vagy a TOVÁBB feliratra kattintva.

 
A Nemzetgazdasági Minisztérium különdíját megosztva 150-150 ezer Ft értékben:
  • A Budapest Bábszínház Lúdas Matyi című előadása kapta (rendező: Fige Attila). Indoklás: A rendező egy klasszikus mese szellemes kortárs átiratát erős vizualitással, inspiráló ötletgazdagsággal állította színpadra.
  • Továbbá a Nézőművészeti Kft. kapta az Ady/Petőfi és a Vakság című előadások létrehozásáért (rendező: Scherer Péter). Indoklás: A két előadással a rendező és az alkotók megújították az iskolaszínházi formát.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által felajánlott díjakat átadta Kállayné dr. Csik Ildikó, kabinetfőnök-helyettes adta át.
A II. Kerületi Önkormányzat különdíját 150 ezer Ft értékben:
  • A kecskeméti Ciróka Bábszínház A Csomótündér című előadása kapta (rendező: Kuthy Ágnes). Indoklás: A Csomótündér című előadás egy érzékeny problématerületet a gyermekközönség számára is átélhetően, ugyanakkor a feloldás lehetőségét is megteremtve jelenített meg.
A II. Kerületi Önkormányzat különdíját átadta: Dankó Virág alpolgármester asszony
 
Az Üveg-hegy díjat az év legjobb gyermekszínházi előadásáért
  • a Ciróka Bábszínház kapta A Csomótündér című előadásért,
valamint az év legjobb ifjúsági színházi előadásáért
  • a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság kapta A hosszabbik út című színházi nevelési előadásért.
Az ASSITEJ – ÜVEGHEGY-díját átadta: Novák János, rendező, az ASSITEJ Magyar Központjának elnöke, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatója.
 
A Marczibányi Téri Művelődési Központ szemle diplomát ajándékozott a 19 magas szakmai színvonalon bemutatott előadásért,
továbbá díszoklevelet a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház részére a bemutatott 3 előadásért.
A díszoklevelet Dolhai István ügyvezető igazgató adta át.
 
SzerkesztőA 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.