Címlap

25 éves az Országos Diákszínjátszó Egyesület

0 csatolmány
(Részlet az ODE hírleveléből)
Az Országos Diákszínjátszó Egyesület idén éri meg fennállásának XXV. évét. Ám az elmúlt néhány év, nem a felhőtlen ünneplést jelentette számunkra, hanem az egyesület fenntartásának és fennmaradásának mindennapos küzdelmét. Céljaink között szerepel, hogy mind szakmailag és emberileg segítjük az ország középiskolás korosztályának diákszínházi életét, szakmai fejlődését, és lehetőséget teremtünk arra, hogy a csoportok részt vegyenek minden évben, egy felmenő rendszerű Országos Diákszínjátszó Találkozón. Ezeknek a céloknak a megvalósítása vált most igazán nagy kihívássá számunkra, hiszen az állami támogatások teljesen elapadtak, és az utófinanszírozásos pályázatok, elcsúszó határidők nem teremtik meg a fesztiválok, találkozók anyagi hátterét.

2013.12.15-én vasárnap összeült a választmány, és a régiók képviselői, hogy megvitassák a problémákat és megoldást találjanak a nem mindennapi helyzet orvoslására. Felmerült az Egyesület megszüntetésének kérdésköre is, hiszen az elmúlt években a régiókban szerveződő fesztiválrendszerek már a saját lábukon is megállnak, és önálló szerveződésre képesek. Ám beszélgetésünk végén beláttuk, hogy az ODE története nem érhet itt és így véget, meg kell próbálnunk feltámasztani az egyesületet, bármilyen nehéznek is tűnik ez most.
Ennek érdekében az ODE elnöksége megújult, és több fontos intézkedés veszi kezdetét 2014-ben.
Az ODE új elnöke Farkas Atilla (Dombóvár), alelnöke Sárosi Gábor (Kecskemét). A választmány új tagjai: Fekete Anikó (Győr), Szivák-Tóth Viktor (Inárcs), Szalai Ádám (Pécs).
 

Szerkesztő25 éves az Országos Diákszínjátszó Egyesület
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.