Címlap

MEZSGYE

0 csatolmány
A győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat, a budapesti Fejlesztés Alatt Q Színházi Társulat, valamint a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ koprodukciójából készült el Mezsgye címmel, tantermi színházi játékunk, amelyet a 4-6 osztályos korosztálynak ajánlunk. 
(A cikk folytatása a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva érhető el.)

Ajánló:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola. Egy évfolyam. Szeptember. Tanévkezdés, ami sosem egyszerű. A nyár során új kalandok hősei leszünk, továbbírjuk személyes történetünk – így van ez Tündével is, Hermina nénivel is, az osztállyal is. Kölcsönhatásba lépünk környezetünkkel, formáljuk, alakítjuk egymást. Közösségben élve számos benyomás ér bennünket: ahány egyén, annyi nézőpont, elképzelés. Ugyanazt az eseményt, jelenséget eltérő módon magyarázzuk, mást látunk igaznak, valóságosnak, különböző dolgokban hiszünk.

Képzeletünkkel befolyásoljuk a valóságot. Valóságunkkal befolyásoljuk a képzeletet.
Egyszer volt, hol nem volt…
Hol volt?
Hogy volt?
Mi történt velünk?
Tantermi színházi előadásunknak a diákok maguk is részeseivé válnak, és olyan eseményeket élhetnek át, melyekben nincs élesen meghúzott határvonal valóság és képzelet között. Ahogy megyünk a történettel és a szereplőkkel, kiderül, hogy az iskola bőven rejteget talányokat, meggondolandó helyzeteket.  Akárcsak a mesebeli sűrű sötét erdő. A fák között beszűrődik a fény: egy tisztáshoz érkeztük. Ott van, ezért látjuk. Látjuk, ezért ott van.  Vajon azért hiszünk benne, mert valóságos, vagy azért valóságóságos, mert hiszünk benne?

Játszók: Bálint Bernadett, Balla Richárd, Orbán Borbála, Szántó Dániel, Varju Nándor
Blog: Tóvaj Ágnes
Író, dramaturg: Hajós Zsuzsa
Rendező: Tárnoki Márk
Pályázati együttműködés, megrendelés, érdeklődés a RÉV Színházi és Nevelési Társulat elérhetőségein: a revtie@gmail.com-on vagy a 70/360-8265-ös telefonszámon.
Honlap: https://sites.google.com/site/revgyor/
SzerkesztőMEZSGYE
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.