Címlap

A hosszabbik út

0 csatolmány
színházi nevelési előadás fiatal felnőttek számára
október 14-én, kedden 18 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központban
A HOSSZABBIK ÚT a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság színházi nevelési előadása
Nick Hornby Hosszú út lefelé című regénye nyomán átdolgozta Gigor Attila
Rendező: Gigor Attila
Rendezőasszisztens: Bagaméry Orsolya. Munkatársak: Szivák-Tóth Viktor, Tárnoki Márk
Szereplők: Jess: Hay Anna m.v., JJ: Farkas Atilla, Martin: Fábián Gábor m.v., Maureen: Hajós Zsuzsa
Közreműködik: Lipták Ildikó, Nyári Arnold 
(A cikk folytatása a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva érhető el.)

Négy ember találkozik egy toronyház tetején. Négy teljesen különböző karakter, akik csupán egyetlen dologban hasonlítanak egymásra: úgy érzik, hogy az életük olyan válságba került, melyből nincs kiút…
Négy ember véletlenül egymásba fonódott sorsán keresztül vizsgálhatjuk az emberi kapcsolatok és a felelősség kérdéskörét, valamint ezek összefüggését a társadalmi viszonyokkal.
Az előadás 2013-ban a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium fődíját, valamint a legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díjat , továbbá 2014 májusában a Next Generation különdíjat kapta a VII. Assitej Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén és bekerült az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.
A színházi játék Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. A tizenhét-tizennyolc éves korosztállyal közösen gondolkodunk arról, milyen kötöttségeknek köszönhetjük, hogy tartozunk valahová, és miért akarunk ezektől újra és újra megszabadulni.
Kötelek, kötelékek, kötelezők, kötődések, kötelességek, kötelezettségek…
Az együtt töltött három óra során a résztvevőkkel közösen tanulmányozzuk a világ jelenségeit, és benne önmagunkat. 
A színházi játék Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. Az előadás olyan atmoszférát teremt, amelyben fontos kérdésekről érdemben lehet beszélgetni, felesleges tabuk nélkül.
A háromórás színházi nevelési előadás minden alkalma egyszeri és megismételhetetlen (csakis a résztvevők és a színész-drámatanárok közös tevékenységei során lesz egésszé).
„A hosszabbik út pécsi meghívása is jelzi a tényt, hogy az utóbbi néhány évben egyre fontosabbá válik a színházi nevelés. Egyre több kőszínház és független színházi alkotóközösség fedezi fel a színházpedagógiában rejlő lehetőségeket a fiatalok megszólítására.” (Ellenfény 2014/2., Szűcs Mónika)
Az előadás időtartama: 180 perc
Ajánlott életkor: 17 éves kortól
Belépő: 1500 Ft
Jegyigénylés, információ: Juszcák Zsuzsa (06 70 335-6285; juszcak.zsuzsa@marczi.hu)
 
SzerkesztőA hosszabbik út
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.