Címlap

Emlék – Próba – Játék

1 csatolmány
A Magyar Drámapedagógiai Társaság a XXV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál kiegészítő programjaként képzőművészeti pályázatot hirdet gyermekszínjátszóknak, valamint „emlék-játékot” régi gyermekszínjátszó csoporttagoknak és vezetőknek.
1. PRÓBA – JÁTÉK
A fiataloktól az alábbi gondolatok egyikéhez kapcsolódó vizuális alko­tá­sokat várunk:
– a színjátszás és én
– szerepek – helyzetek – gyerekek
– hangulatjelentés a próbákról
– hétköznapi küzdelmeink és sikereink
– ünnepi pillanatok
Egyéni és csoportos munkákat egyaránt várunk, melyek felidézik a csoport életének fontos pillanatait, a próbák és előadások hangulatát.

Az alkotásokból derüljön ki, mit jelent számunkra a színjáték, a közösségi alkotás!
A sík és plasztikus alkotások készülhetnek bármilyen technikával – pl. grafika, festés, montázs, kollázs, fotó, agyag, gipsz, drót tárgykonstrukciók.
Az idei évben várunk próbafotókat, werkfilmeket, mini videókat is a csoportoktól.
Kérjük, hogy a beküldött alkotások hátoldalán, vagy a munka mellett tüntessék fel az alábbi információkat: az alkotás címe / a készítő(k) neve / életkora / a színjátszó csoport neve / a vezető neve / címe / telefonszáma / e-mail címe 
 
2. EMLÉK – PRÓBA
A régi gyermekszínjátszóktól, illetve a csoportvezető-rendezőktől azt kérjük, hogy a 25. jubileumi országos találkozó tiszteletére küldjenek egy fotót, és írják meg a hozzá fűződő emléküket, történetüket!
Egy visszaemlékező több fotót (és emléket) is beküldhet. (Az eredeti fotó helyett annak jó minőségben szkennelt változata is beküldhető.)
Az összegyűjtött fotós emlékkönyvet a debreceni fesztiválon kiállítjuk, és igyekszünk minél több felületen megosztani.
 
Beérkezési határidő: 2015. május 15.
Cím: EMLÉK – PRÓBA – JÁTÉK
Magyar Drámapedagógiai Társaság, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.
Illetve elektronikus formában (JPG, JPEG, TIFF, DOCX, DOC stb.): probajatek2016@gmail.com
 
A megyei színjátszó találkozókra is elhozhatják a gyermekszínjátszással kapcsolatos fotós történeteket, illetve a gyermekalkotásokat.
A pályázatokkal kapcsolatban további információ kapható Körömi Gábortól (probajatek2016@gmail.com).
A beérkezett alkotásokból a legsikerültebbeket a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó záró rendezvényén, az országos fesztivál programjának részeként kiállításon mutatjuk be. A kiállítás anyagát a www.drama.hu oldalon közzétesszük, és a Társaság későbbi rendezvényein is bemutatjuk.
Tegyük közösen még színesebbé a fesztivált!
SzerkesztőEmlék – Próba – Játék