Címlap

Munkaterv-vázlat, 2018

0 csatolmány
Egyesületünk előző évi gyakorlatát pontosan követve kérjük azt a közgyűléstől, hogy az éves munkaterv elkészítésének és elfogadásának menetrendje az alábbiak szerint alakuljon.
1. az elnökség közzéteszi a munkaterv-vázlatát,
2. amit a tagság véleményezhet,
3. ezt követően az elnökség 2018 január 13-i ülésén hagyja jóvá a munkatervet.
Ennek érdekében kérjük tisztelt egyesületi tagjainkat, hogy véleményüket legkésőbb január 12-ig szíveskedjenek megküldeni a drama@drama.hu címre.

 
MUNKATERV-VÁZLAT
(a Magyar Drámapedagógiai Társaságra 2018-ban váró feladatok)
Munkatervezetünket az aktuálisan rendelkezésre álló információink birtokában írjuk: lehet, hogy holnap már valamelyest más lesz a helyzet (megjelenő vagy meg nem jelenő pályázatok, melyek a területünkhöz tartoznak, várt, ígért támogatások megérkezése vagy elmaradása)

1. Nincs ügyvivőnk, nincs működési támogatásunk. Ígéretünk van rá a kulturális vezetéstől, hogy a színjátszás területén is érintett három nagy társadalmi szervezet együttes irodaműködtetésének költségeit 2018-ban finanszírozzák. Amennyiben ez megtörténik, az alapvetően átalakítja az egyesület működtetésének hétköznapjait.
2. A fentiek az egyesületi működési további átgondolásával és feltehetőleg átalakításával járó munkát jelentenek: ennek kidolgozása az elnökség feladata.
3. A hagyományos drámapedagógiai (nagy)rendezvények közül mindannak a megszervezése, amelynek anyagi feltételei biztosíthatók
Színházi lecke, SZDN, DRÁMA VAN: elnökségi döntés függvényében tavasszal és nyáron is
4. A hagyományos gyermekszínjátszó (nagy)rendezvények megszervezése: a WSO teljes vertikuma. Ennek része az anyagi feltételek megteremtése (az országos fesztivál esetében az állami mellett önkormányzati támogatással).
5. Az akkreditált képzések indítása (mindazoké, melyekhez alapítási vagy indítási engedéllyel rendelkezünk).
6. A gyermekszínjátszó rendezői képzés akkreditálása (nem történt meg a 2017-es évben).
7. A pályázati támogatások függvényében további módszertani rendezvények szervezése a gyermekszínjátszás, a drámapedagógia, és nagyobb rendezvényeinkhez kötődően a színházi nevelés területén is.
8. A DPM további megjelentetése. A nyomdai változatok támogatása az utóbbi évben jelentősebb volt, mint az online változatoké: továbbra is megfontolandó, hogy melyiket választjuk.
9. A honlap átalakítása: biztonsági, védelmi okokból szükségessé vált, de csak olyan mértékben, amennyiben az átalakítás, fejlesztés értékarányosan tudja szolgálni az egyesület működését.
10. A nemzetközi kapcsolataink további ápolása: fontos a részvétel az IDEA Europe 2018-as rendezvényén, Amszterdamban. Közép-kelet-európai csereprogram 2018 tavaszán Magyarországon, a későbbiekben egyeztetendő helyszínen és időpontban.
11. A tagsággal, nyilvántartással, kapcsolattartással összefüggő feladataink elvégzése az alapszabály-módosítás után lehetségessé váló formákban.
12. Az egyesületi (belső) és a kifelé irányuló információáramlás fenntartása a rendelkezésünkre álló csatornákon.
SzerkesztőMunkaterv-vázlat, 2018
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.