Címlap

A X. Országos Dráma Tanulmányi Verseny eredményei

0 csatolmány
(A verseny szervezőitől kapott tájékoztató.)
A 9-10. évfolyamos gimnazistákat megszólító X. Országos Dráma Tanulmányi Verseny döntőjét 2018. május 11-12-én rendezte meg a Theatrum Scholae Közhasznú Alapítvány a Toldy Ferenc Gimnáziumban.
Az első forduló 180 perces írásbeli feladatlapja után, amely színházi, drámai és irodalmi műveltségi és kreatív feladatokat tartalmazott, a továbbjutó 50 diák nyújtott be pályamunkát a második fordulóba. Kiemelt témánk idén Shakespeare drámái voltak, és a korabeli színház.
A második fordulóban a 3-5 oldal terjedelmű kritikákat, vagy a megadott drámákból készült jelenetek felvételeit Lőkös Ildikó dramaturg és Csizmadi Tibor rendező zsűrizte. Az értékelést követően 20 diák jutott be a döntőbe – nagy örömünkre az ország különböző városaiból, 9 különböző iskolából – amely szervezésében (Bujtor Anna, Eck Júlia és Knuth Barbara munkájának köszönhetően) minden évben rendkívül fontos az a szándék, hogy a diákok ne csak elméleti tudásukról adjanak számot, hanem a gyakorlatban is megmutathassák felkészültségüket, rátermettségüket. Így Lőkös Ildikó dramaturg, Csizmadia Tibor színházi rendező és Perényi Balázs drámatanár az elméleti felelet,  a hozott egyéni produkciók és a páros improvizációk alapján állította fel az idei verseny rangsorát.

A versenyről senki nem távozott üres kézzel, ezúton is szeretnénk megköszönni alábbi támogatóinknak a színházjegyeket, könyveket!
A Játékszín, a Jurányi Közösségi Inkubátorház, a Katona József Színház, Nemzeti Táncszínház, az Opera, az Örkény Színház, az Ódry Színpad és a Vígszínház ajánlott fel tiszteletjegyeket.
Külön köszönjük az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiadványait, a Gondolat Kiadó felajánlását, illetve Nánay István ajándékkönyveit.
Helyezettek: 
  1. Mali Máté – Leőwey Klára Gimnázium, Pécs (felkészítő tanár: Vatai Éva)
  2. Birta Noémi – Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda (felkészítő tanár: Csonta Noémi Kriszta)
  3. Szűts Emese – Szent István Gimnázium, Budapest (felkészítő tanár: Kiss Gabriealla)
  4. Rózsa Gabriella – Vörösmarty Mihály Gimnázium, Budapest
  5. Bögre Réka – Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium, Pécs
  6. Korbai Gyöngyvirág – Toldy Ferenc Gimnázium, Budapest
  7. Török Edina – Katona Színjátszó Kör, Kecskemét
  8. Sorosi Eszter – Eötvös József Gimnázium, Budapest
  9. Loboda Izabella – Garay János Gimnázium, Szekszárd
  10. Kullai Adél – Szent István Gimnázium, Budapest
 
SzerkesztőA X. Országos Dráma Tanulmányi Verseny eredményei
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.