Címlap

DOKK Humánkikötő

0 csatolmány

Közösségi színházzal a közösségekért – mert mindenkinek kell egy hely!
Mi hiszünk abban, hogy mindenkinek meg kell élnie a közös alkotás örömét. Ehhez kell egy hely.
A DOKK ez a hely lesz!
A Montázs Egyesület 10 éve foglalkozik gyermekek és fiatalok színházművészeti nevelésével. Emellett alternatív színházi műhelyként felnőtt és ifjúsági előadásokkal és programokkal igyekszünk gazdagítani Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kulturális életét. 2017-ben új, saját használatban lévő székhelyre költöztünk. Címünk: 3532 Miskolc, Vasgyári út 35. A helyszín adottságai lehetővé teszik, hogy eddigi kulturális és oktatási tevékenységeinket komplex rendszerbe szervezve, a térségben egyedülálló kulturális és közösségi teret hozzunk létre. A kialakítandó szolgáltató tér neve DOKK Humánszolgáltató Központ és Közösségi Tér, rövid neve DOKK Humánkikötő.

2018-ban saját erőforrásaink maximális kihasználásával és pályázati források bevonásával egy korszerű, többfunkciós oktatási és kulturális teret alakítunk ki, amely korszerűsége mellett megőrzi a hely adottságaiból fakadó polgári miliőjét is. Ezzel olyan új (hely)színnel gazdagítjuk Miskolc közösségi és kulturális életét, amely a zenei eseményektől a színházi előadásokig, a szakmai műhelyektől a kiállításokig a művészeti táboroktól a szakmai konferenciákig mindenkinek tartalmas és igényes programokat kínál.
A közel 200 m2-es komplex közösségi tér ékessége a 60 m2-es színházi és társművészeti próba- és előadóterem. Forrásaink kimerülése miatt azonban ennek technikai felszerelését csak közösségi támogatással tudjuk befejezni. Elhatároztuk, hogy adománygyűjtő kampányt indítunk, melynek célja, hogy közösségi összefogással teremtsük elő a DOKK-ban kialakított előadóterem balett szőnyegének és a színházi világításrendszer kiépítéséhez szükséges összeget – előzetes számításaink szerint 1.000.000 – 1.500.000 Ft-ot.
Tíz nagykövet vállalta, hogy hírét viszi a nagy világban adománygyűjtő kampányunknak.  10 ember, 10 aktivitás, 10. születésnap.  Nagyköveteink kitűztek egy-egy célt, melynek segítségével adományozásra buzdítják a segíteni vágyókat. Van olyan, aki például idegeneket kér arra, hogy szavaljanak verset, van olyan, aki 10 embert kér arra, hogy meséljenek a Montázshoz és a színjátszáshoz kötődő élményeikről, és olyan is akad, aki arra bátor vállalkozásra adta a fejét, hogy színészeket kér, álljanak ügyünk mellé. Nagyköveteink aktivitásairól folyamatosan beszámolunk facebook oldalunkon. https://www.facebook.com/montazsegyesulet.miskolc/
A fejlesztés révén létrejött közösségi tér megnyitását közösségi programmal ünnepeljük, amelyre szeretettel várjuk támogatóinkat, hogy méltó keretek között, nyilvánosan köszönhessük meg segítségüket.
Célunk, hogy a DOKK a miskolci kulturális élet kedvelt és meghatározó közösségi tereként mindenki számára nyitott, értéket és örömet adó hellyé váljék.
Az adományok fogadásához használt bankszámla száma:
Budapest Bank 10102718-04939300-01005008
(A külföldről történő utaláshoz Swit kód: BUDAHUHB
Nemzetközi IBAN számlaszám: HU90-10102718-04939300-01005008.)
Kérjük, a közlemény rovatba írja be: adomány, vagy amennyiben Önt nagykövetünk szólította meg: “adomány”,valamint az Önt megszólító nagykövet monogramját. (Tehát ha pl. Kis Ilona felhívására adományoz, akkor a helyes közlemény: “adomány KI”)
Köszönjük, hogy adományával támogatja az ügyet!
Legyen közös helyünk!

SzerkesztőDOKK Humánkikötő
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.