Címlap

DRÁMA AKCIÓCSOPORT

0 csatolmány
(dráma a digitális munkarendben)
A csoport azért jött létre, hogy keressük, kutassuk, felfedezzük a drámapedagógia alkalmazási lehetőségeit a tantermen kívüli digitális munkarendben. A csoport nyilvános, szeretettel várunk mindenkit és minden ötletet a csoportba. Vigyétek hírét!
És ha már kerestünk, kutattunk, felfedeztünk, akkor annak eredményét azon nyomban osszuk is meg egymással!
Hiszünk abban, hogy ez a nem vágyott helyzet mindannyiunk számára lehetőség is, amelyben megmutathatjuk a drámapedagógia erejét és a drámapedagógusok kreativitását, amely nem ismer lehetetlent, és amelynek az online tér sem szabhat gátat.

Te hogyan csinálod, hogyan tanítsz most drámát? Vagy hogyan tanítanád, ha téged érne a kihívás, ha előtted lenne a lehetőség (vagy éppen a kényszer)?
A legrövidebb írás is segítség lehet másnak. Ha csak technikai ötlet, az is jól jöhet.
És persze küldhetsz óravázlatot, tanulmányt, útmutatót, ahogy tetszik.
A szakmai anyagok szabadon jöhetnének – nem válogatunk, nem szedünk le ilyent. Ami jött, azt igyekszünk eljuttatni másokhoz.
De itt és most csak szakmai anyagokat várnánk.
Ebben a megváltozott helyzetben kiemelten fontosnak tartjuk, hogy se diákjaink, se mi ne maradjunk dráma nélkül. A drámapedagógia digitális oktatásához különféle módszereket, játékokat ajánlunk, amelyek az online térben is alkalmazhatóak. Kérjük, tegyétek ezt ti is! Csatlakozzatok a kezdeményezéshez és osszuk meg egymással, hogy ki, mit, hol, mikor, kikkel és hogyan drámázik.
Minden korosztály számára és a dráma minden területéről várjuk az ötleteket, játékokat, módszereket. Várjuk az óraterveket, játékötleteket akár írásos, akár videós vagy bármilyen más egyéb formában.
Fogjunk össze, üljünk (online) körbe digitális eszközeinkkel és játsszunk együtt, hogy a digitális munkarendben is Dráma van! lehessen.
Köszönettel: a Magyar Drámapedagógia Társaság elnöksége
A posztoláshoz az alábbi javaslatot tesszük:
Cím:
Téma:
Korosztály/életkor (akinek ajánlod):
“Műfaj” (valami olyan rövid megjelölés, ami másoknak segít beazonosítani a tevékenységet  – nem adunk ehhez mintákat, majd hoz a gyakorlat):
Kulcsszavak: (#hashtag formában) pl. #képességfejlesztőjáték #kreatívzene #mozgás #tanításidráma #dramatizálás #jelenetkészítés #színházismeret #beszédtechnika stb.

https://www.facebook.com/groups/2556240747923103/

SzerkesztőDRÁMA AKCIÓCSOPORT
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.