Címlap

ELŐZETES

0 csatolmány

(Frissítve április 3-án. Új információk: a kékkel jelölt szövegrészek.)
A Magyar  Drámapedagógiai Társaság néhány ezévi programjának tervezett időpontja:
Dráma van – a dramatikus nevelés hete – 2020. március 21-27. – A veszélyhelyzet miatt elmaradt.
Kibővített elnökségi ülés: 2020. május 10. (döntés a WSO meghívásokról) – Az elnökség március 20-án online ülést tartott. Amennyiben szükséges lesz, ezt újabbak követik majd. A WSO országos fesztivál kapcsán március 20-án már döntés született, emiatt nem szükséges újabb elnökségi határozat.

Drámapedagógiai módszertani nap – 2020. május 23.  – A veszélyhelyzet miatt elmarad.
MDPT közgyűlés – 2020. május 23. – Reméljük, hogy feloldják azt a jogi előírást, hogy a társadalmi szervezeteknek május 31. előtt közgyűlésen kell elfogadniuk a mérleget és a közhasznúsági jelentést. Ha ez nem történik meg, abban az esetben élünk a 2016-ban megváltoztatott alapszabályunk kínálta lehetőséggel: elektronikus úton és/vagy postán történő szavazással oldjuk meg a feladatot. A postai út választására csak az a tény késztet bennünket, hogy nincs minden egyesületi tagunkhoz érvényes e-mail címünk. (Örömmel vennénk, ha ennek pótlásában segítenének azon tagjaink, akik csak a honlapjainkról vagy a Facebookról tájékozódnak programjainkról, és nem kapnak e-mailt.)
Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál – 2020. június 4-5-6. – A veszélyhelyzet miatt a kiírásban meghirdetett formában elmarad.
A WSO-val kapcsolatos terveink – Abban a formában, amennyire a tervek jelenleg konkrétak lehetnek, honlapunkon, egy másik bejegyzésben megtalálhatók. Ha már lehet tanítani, színjátszani, színházat nézni, akkor ez sok programot is jelenthet!!!
Gyermekszínjátszó rendezői csoport az ODE gyomaendrődi táborában (2020 augusztusában) – Amennyiben a körülmények megengedik a tábor megszervezését az ODE számára (itt egy szekció lenne a minénk).
Dráma van – nyáron is – augusztus  17-18. – Júliusban hozunk döntést erről a programról (írjuk ezt annak reményében, hogy a nyáron már vállalható lesz egy ilyen rendezvény).
Elnökségi ülés: 2020. szeptember 5. – Mivel online is megoldható, itt még nincs kérdés…
Országos Gyermekszínjátszó Rendezői Fórum – 2020. szeptember 26. – Amennyiben sor kerülhet a WSO elhalasztott rendezvényeire szeptember második felében és októberben, akkor az országos rendezői fórum nem egyetlen rendezvény lesz, hanem egy ‘vándorkonferencia’.
Drámapedagógiai tanfolyam indul (ez a terv) – 2020. szeptember 26-27.
Diák- és gyermekszínjátszó rendezői tanfolyam indul (ez a terv) – 2020. október 3-4.
Színház-Dráma-Nevelés módszertani hétvége – 2020. november 20-21. – Terveink szerint az SZDN első napja a gyermekszínjátszásé lesz, míg a második nap a dráma alkalmazási lehetőségeiről és annak gyakorlatáról szólna.

SzerkesztőELŐZETES
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.