Címlap

Akadémia az online térben

0 csatolmány

(Átvett hirdetés.)
A Pro Progressione évek óta népszerű, a szociális, művészeti és nevelési területeket összekapcsoló projektje, az ‘Academy for Actors of Civil Change’ 2020-ban rendhagyó módon egy online konferenciával egészül ki. Az október 2-án megvalósuló @cademy problémaorientáltan reflektál a járványhelyzetre: a résztvevők 8 nemzetközi szinten elismert szakember angol nyelvű előadásán keresztül vizsgálják, milyen kihívásokat jelent, ha a szociális munka és az előadóművészet a digitális térben kapcsolódik össze.
Az ‘Academy for Actors of Civil Change’ projekt eredeti célja, hogy a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztára folyamatosan bővüljön annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkájuk hatékony és eredményes legyen. Az oktatási program a pedagógia eszközeit különféle előadóművészetek módszereivel ötvözi, így egy újfajta, innovatív réteget ad a szociális munka eszköztárához.

Az idei év új kihívások elé állította az Academy szervezőit, egyúttal megadta a projekt aktuális témáját is: A szociális művészet gyakorlata a digitális világban – A koronavírus hatásainak feltérképezése.
2020-ban a szociális területen működő szakemberek és művészek a világ minden táján új helyzetbe kerültek, és jelenleg is a kiszámíthatatlanság határozza meg a működésüket. Sokan még mindig azzal küzdenek, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, de vannak köztük olyanok is, akik már biztosabb körülmények között tudják tervezni jövőjüket. Mi határozza meg a sikeres alkalmazkodást? Milyen tanulságok vonhatók le az elmúlt hónapokból, milyen jó gyakorlatokat érdemes elsajátítanunk? Hogyan lehet a szociális művészeti gyakorlatot úgy alakítani, hogy az alkalmazkodni tudjon a digitális korszak kihívásaihoz? Ezekre a kérdésekre keresik a választ résztvevők és előadók az online konferencián, amelynek általános célja, hogy bebizonyítsa, fizikai érintkezés nélkül is aktívak maradhatunk és tovább fejlődhetünk közösségi gyakorlatunkban és készségeinkben.
A szervezők az @cademy megrendezésével szeretnék elérni, hogy a résztvevők a válságból származó közös tapasztalatokat a COVID-19 utáni világban is alkalmazni tudják. A szakemberek nemcsak előadásukkal, de visszajelzésekkel, ötletekkel és tanácsokkal is segítik majd a résztvevőket, akik így a tanultakat könnyebben tudják alkalmazni mindennapi munkájuk során.
Az esemény moderátora Hajdú Fanny drámapedagógus, az Academy projekt művészeti vezetője.
Előadók:
Ebru Gokdag (TR) – egyetemi professzor, az Elnyomottak Színháza szakértője
Bayer Árpád (HU) – történész, játéktervező
Uroš Mladenović (SRB) – színész, ifjúsági munkás
Tiago Prata (SWE) – kulturális menedzser, producer
Mauro Cecili (IT) – a digitális technológiák szakértője, a ‘This is not Theatre’ projekt megálmodója
Ivana Volf (SRB) – ifjúsági munkás, a SEEYN Learning House tartalommenedzsere
Jorge Crecis (ES) – koreográfus, a Towards Vivencia alapító igazgatója
Kateřina Žarnikov (CZ) – drámapedagógus, az IDEA tagja
A projekt a Pro Progressione szervezésében valósult meg. A Pro Progressione missziója, hogy valódi ernyőszervezetként biztosítsa a művészetek átjárhatóságát, hidat képezzen mind a különböző művészeti ágak, mind a társ területek között itthon és nemzetközi szinten egyaránt.
A projekt együttműködő partnerei:
Anadolu University (TR), Asociación Raíces de Coriander (ES), Studio Skit (PL), Kulturanova (RS), Sineglossa (IT), Záhrada (SK), Di Mini Teatro (FR)
A projekt támogatói:
MitOst, Erasmus+, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Tempus Közalapítvány
Az Academy for Actors of Social Change előző évi ajánló videója: https://vimeo.com/359579544
További információ: Kókai-Nagy Tímea kommunikációs menedzser (+36-70-342-1242, +36-70-342-1242, kokai.nagy.timea@pro-cult.com

SzerkesztőAkadémia az online térben
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.