Címlap

WSO – újragondolva

0 csatolmány

Kedves Csoportvezetők!
A folyamatosan változó helyzet miatt a Magyar Drámapedagógiai Társaság újragondolta a 2021. évi Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra vonatkozó terveket, és új javaslatokat tett a szervezőknek:
– A személyes jelenléttel megrendezendő találkozók megtartása a jelenlegi szabályok alapján nem lehetséges, így azok megvalósításának őszre történő halasztását látjuk reálisnak.
– A legutóbbi bejelentés értelmében április 19-én az alsó tagozatosok visszatérhetnek jelenléti oktatásba. Amennyiben ez valóban így marad, szeretnénk felhívni minden csoportvezető-rendező figyelmét arra, hogy ha a csoportok tudják folytatni a megszakadt munkát, továbbra is jelentkezhetnek a WSO-ra, és módjukban áll felvételt beküldeni.

A produkciókról (akár előadás-részletekről, akár próbákról, iskolai ünnepségekről, művészeti iskolák vizsgaelőadásairól, közönség nélküli bemutatókról, olyan régebben készült produkciókról, amit még nem tudtak megmutatni) készült videófelvételeket május 25-ig várjuk az orszagos.talalkozo@gmail.com címre.
Ahogyan 2020 őszén is történt, a beérkezett videófelvételek mindegyike visszajelzést kap az arra felkért szakemberektől.
– A beérkezett videófelvételekből készült válogatást a róluk szóló szakmai beszélgetésekkel együtt közzétesszük online élő esemény formájában június 5- én, szombaton és 6-án, vasárnap.
– A XXX. WSO-t személyes jelenléttel augusztus végétől október végéig tervezzük megrendezni találkozók, rendezvények, programok sorozataként.
Az őszi, tanévkezdő rendezvényeknek három célja is van:

  1. azon produkciók számára, melyek az idei tanévről (akár beküldtek felvételt, akár nem) „átmenthetők” őszre, személyes megmutatkozási lehetőséget és szakmai visszajelzést biztosítanak
  2. azon csoportok számára, melyek a tanév elején nem készülnek közönségnek szánt produkcióval, lehetőséget adnak más csoportokkal történő találkozásra, produkcióik megtekintésére és közös játékokra, ily módon közösségépítő funkciójuk van
  3. azok számára, akiknek újonnan formálódik csoportjuk, a más csoportokkal való találkozás és a közös játékok csapatépítő, közösségformáló lehetőségként jelennek meg: belépésként a gyermekszínjátszás világába

– Október 24. (vasárnap) és 25. (hétfőn) tervezzük megvalósítani az országos találkozó záró rendezvényét. (A következő tanév rendjéről szóló rendelet még nem jelent meg, de várhatóan ez az őszi szünet kezdetére esik.) A kétnapos rendezvény (melyet hagyományosan fesztiválnak hívunk) zárja majd a fél évet áthidaló országos találkozó programsorozatát, amely idén júniusban online indul és valós térben, személyes találkozással záródik október végén. (Az októberi rendezvény helyszíne egyeztetés alatt áll.)
– Szándékaink szerint a nyár végi és őszi találkozósorozat időpontjait és helyszíneit június első felében szeretnénk közzétenni, hogy a csoportvezetők már az idei tanév végén számolhassanak vele.
Bármilyen kérdés esetén, kérjük, erre a címre írjanak!
Kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek:
az MDPT szervezői

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzeti Tehetség Program

 

SzerkesztőWSO – újragondolva
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.