Címlap

Elindult a nevezés a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjára

0 csatolmány

(A Magyar Versmondók Egyesületétől átvett tartalom.)
2022-ben tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Bujtor István Filmfesztivál versenykategóriáit a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete, alkotók és alkotóközösségek, valamint produceri irodák, gyártók, filmesek, tévések, színházak és oktatási intézmények számára egyaránt. A legjobbak idén is elnyerik a rangos Bujtor István-díjat, és milliós pénzjutalmat oszt szét a szakmai zsűri. Május 15-ig lehet nevezni, több műfaji kategóriában.
Bujtor István neve összeforrt a hazai filmgyártással. Az Ötvös Csöpi-filmekkel nemzetközileg is teret hódító Balázs Béla-díjas színész, rendező, forgatókönyvíró és producer szellemi örökségének folytatásaként évente rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor-család részvételével zajló filmes seregszemlét, amely a sokoldalú életművet szem előtt tartva széles spektrumot kínál a mai filmesek számára is, hogy alkotásaikkal nevezzenek a versenyprogramba. Fikciós rövid és egész estés játékfilm, kísérleti film, dokumentum- és, ismeretterjesztő film, animációs alkotások és versfilm is nevezhető. Olyan filmeket várnak, amelyek a humor bármely eszközével, formájával élnek, vagy drámai cselekményt, fordulatot tartalmaznak, valamilyen rejtély, bűnügy, titok körül zajló cselekményt dolgoznak vagy tárnak fel, de költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó, avagy az emberi élet sokszínűségét, sorsokat, életutakat ábrázoló alkotás is nevezhető.

A hagyományos Ötvös Csöpi filmek vetítése, a számos zenei, gasztro- és családi program mellett a fő vonulatot idén is a versenyfilmek vetítése és az ahhoz kapcsolódó programok képezik majd. A seregszemlén a nyilvános vetítések és a vörös szőnyeges közönségtalálkozók mellett pódiumbeszélgetések, alkotói bemutatkozások, zsűrikonzultáció, sőt, workshop is várja a szakmát a CinProCaS és a FilmProCaS hollywoodi szakmai csapata világszerte használt magyar fejlesztésű filmtervező applikációival. A rangos Bujtor István-díj mellett milliós díjazásra számíthatnak a versenyprogramba került filmek alkotói.
A fesztivál fővédnöke Bujtor Judit, Bujtor István özvegye, igazgatója Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, producer, aki ebben az évben is több, méltán nagyszerű és elismert alkotót kért fel maga mellé a versenyprogram szakmai zsűrijébe. A zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, az SzFE, az ELTE és a Metropolitan egyetem tanára, Fábry Zoltán tanítványa.
Nevezni az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/BT9REB2mGf8vtshHA
A nevezési határidő 2022. május 15.
A verseny nevezési feltételei a www.bujtorfilmfesztival.hu oldalon találhatók, s az aktuális információkat a Bujtor István Filmfesztivál facebook oldalán is olvashatják (facebook.com/bujtoristvanfilmfesztival).

SzerkesztőElindult a nevezés a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjára
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.