Címlap

A XIV. Országos Dráma Tanulmányi Verseny eredményei

0 csatolmány

A 9–10. évfolyamos gimnazistákat megszólító, XIV. Országos Dráma Tanulmányi Verseny döntőjét 2022. május 14-én rendezte meg a Theatrum Scholae Közhasznú Alapítvány a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.
Az első forduló 180 perces írásbeli feladatlapja után, amely színházi, drámai és irodalmi műveltségi és kreatív feladatokat tartalmazott, a továbbjutó 50 diák nyújtott be pályamunkát a második fordulóba. Kiemelt témánk idén Moliére drámái valamint a francia klasszicista színház voltak.
A második fordulóban a 3–5 oldal terjedelmű kritikákat, vagy a megadott drámákból készült jelenetek felvételeit Lőkös Ildikó dramaturg és Golden Dániel drámatanár zsűrizte. Az értékelést követően 20 diák jutott be a döntőbe – nagy örömünkre az ország különböző városaiból, 9 különböző iskolából –, amelynek szervezésében (Bujtor Anna, Eck Júlia és Knuth Barbara munkájának köszönhetően) minden évben rendkívül fontos az a szándék, hogy a diákok ne csak elméleti tudásukról adjanak számot, hanem a gyakorlatban is megmutathassák felkészültségüket, rátermettségüket. Így Lőkös Ildikó dramaturg, Golden Dániel drámatanár és Csizmadia Tibor rendező az elméleti felelet,  a hozott egyéni produkciók és a páros improvizációk alapján állította fel az idei verseny rangsorát.

A versenyről senki nem távozott üres kézzel, ezúton is szeretnénk megköszönni alábbi támogatóinknak a színházjegyeket, könyveket: Budapest Bábszínház, Játékszín, Jurányi Közösségi Inkubátorház, Katona József Színház, Radnóti Színház, Trafó. Külön köszönjük az Ellenfény jutalom kiadványait!
Helyezettek:
1. Palotai Réka (Ady Endre Gimnázium), Kötcsei Bálint (Toldy Ferenc Gimnázium)
2. Kállay Szonja (Szent István Gimnázium)
3. Lippai Panni (Zrínyi Ilona Gimnázium)
4. Brutyó Bertalan (Leővey Klára Gimnázium)
5. Demeter Júlia (Ady Endre Gimnázium)
6. Tari Bianka (Szent István Gimnázium)
7. Simon Eszter (Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum)
8. Viszlai Anna (Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma)
9. Juhász Nóra (Ady Endre Gimnázium)

SzerkesztőA XIV. Országos Dráma Tanulmányi Verseny eredményei
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.