Címlap

XVI. Országos Dráma Tanulmányi Verseny – eredmények

0 csatolmány

A 9–10. évfolyamos gimnazistákat megszólító, XVI. Országos Dráma Tanulmányi Verseny döntőjét 2024. május 25-énn rendezte meg a Theatrum Scholae Közhasznú Alapítvány a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, a Nemzeti Tehetségprogram támogatásának köszönhetően.
Az első forduló 180 perces írásbeli feladatlapja után, amely színházi, drámai és irodalmi műveltségi és kreatív feladatokat tartalmazott, a továbbjutó 50 diák nyújtott be pályamunkát a második fordulóba. Kiemelt témánk idén Shakespeare komédiái, valamint a Moliére Úrhatnám polgár című darabja volt.
A második fordulóban a 3–5 oldal terjedelmű kritikákat, vagy a megadott drámákból készült jelenetek felvételeit Lőkös Ildikó dramaturg és Golden Dániel drámatanár zsűrizte. Az értékelést követően 20 diák jutott be a döntőbe – nagy örömünkre az ország különböző városaiból, 11 különböző iskolából – amely szervezésében (Bujtor Anna, Eck Júlia és Knuth Barbara munkájának köszönhetően) minden évben rendkívül fontos az a szándék, hogy a diákok ne csak elméleti tudásukról adjanak számot, hanem a gyakorlatban is megmutathassák felkészültségüket, rátermettségüket. Így Lőkös Ildikó dramaturg, Golden Dániel és Körömi Gábor drámatanár az elméleti felelet,  a hozott egyéni produkciók és a páros improvizációk alapján állította fel az idei verseny rangsorát.

  1. helyezett: Bedő Katica – VIII. kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium
  2. helyezett: Fritsi Bertalan – Forrai Metodista Gimnázium
  3. helyezett: Hidvéghi Júlia – Toldy Ferenc Gimnázium
  4. helyezett: Kovács Ágota Lídia – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola
  5. helyezett: Orbán Villő – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola
  6. helyezett: Mayer Kinga – Szent István Gimnázium
  7. helyezett: Gregorich Johanna – Toldy Ferenc Gimnázium
  8. helyezett: Nagy Zsombor – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola
  9. helyezett: Fabó Anna – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola
  10. helyezett: Kóder Anna – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola

Köszönjük az alábbi szervezetek, intézmények támogatását: Gondolat Kiadó, Pintér Béla Társulat, Szkéné Színház, Színház és Filmművészeti Egyetem, Örkény Színház, Trafó

SzerkesztőXVI. Országos Dráma Tanulmányi Verseny – eredmények
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.