Címlap

Felhívás nyelvtanároknak

1 csatolmány

Vatai Éva szeptemberi, az idegennyelvi szekció létrehozására irányuló felhívása továbbra is aktuális: várjuk az érdeklődőket, csatlakozni kívánókat!

Kedves nyelvtanárok és leendő nyelvtanárok!

Kedves kollegák, akik drámás technikákat használtok idegen nyelvi óráitokon!
Többnyire egymástól elszigetelten élünk és dolgozunk. Vannak külön kis rendezvényeink, publikációink, kulisszatitkaink – s összekapcsol bennünket hitünk, hogy drámás technikákkal megújítható a mindennapi nyelvtanítási gyakorlat.
Régóta tervezzük, hogy a Magyar Drámapedagógiai Társaság keretein belül "hivatalosan" is megalakul egy idegen nyelvi szekció. (Ezt legutóbb Lannert István sürgette a Társaság őszi szakmai hétvégéjén.)

Kezdetnek jó lenne, ha elküldenétek neveteket, e-mail címeteket, valamint egy pár soros leírást tevékenységetekről, szakmai múltatokról, jelenetekről (a drama@drama.hu címre beküldött leveleknél jelentős segítség lenne számunkra, ha a tárgy rovatban a NYELVTANÍTÁS megjelölés szerepelne).
A jövőben szeretnénk, ha

  • felmérhetnénk, mekkora a csapat,

  • közös dolgainknak lenne méltó szakmai fóruma,

  • felmérnénk az igényeket, s közösen gondolkodnánk arról, hogyan  tudjuk egymás munkáját megkönnyíteni (játékgyűjtemény, idegen nyelvi drámafoglalkozások, ötletek, publikációk stb.).

Célunk nem új szervezet – és nem új front –  megnyitása, hanem egy már létező és jól működő társaság funkcióinak finomítása, terheinek megosztása, s kereteinek kihasználása.

Üdvözlettel: Vatai Éva

SzerkesztőFelhívás nyelvtanároknak