Címlap

A Kaposvári Biennálé díjai

0 csatolmány
A Stúdió „K” Színház Rettentő görög vitéz című produkciója nyerte el a legjobb magyar gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén. A 2010. május 2-8. között ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál másik Üveghegy-díjával a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásait ismerte el a zsűri, szakmai különdíját pedig a Budapest Bábszínház Líra és Epika című produkciójának ítélte oda.

 

A legnagyobb hazai gyermek- és ifjúsági színházi találkozó idei versenyprogramját Perényi Balázs rendező válogatta az elmúlt két évben bemutatott magyar színdarabokból. A tizenkilenc előadás Bozsik Yvette koreográfus, Németh Ákos író, Lengyel Pál, a Magyar Bábművészek Szövetségének elnöke, Kaposi József rendező, drámapedagógus, valamint Némedi Árpád színművész zsűrizése mellett versengett a Biennálé fődíjaiért, a két Üveghegy-díjért. A versenyprogram győzteseinek a fesztivál támogatója, a Fidelio Est hirdetési és megjelenési lehetőséget biztosít az Est médiacsoport kiadványaiban és internetes felületein. E társulatok egyúttal jogosultságot szereznek a Nemzeti Kulturális Alap meghívásos pályázatán való részvételre is.

 
A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházat Tekergő című csecsemőszínházi előadásáért Budapest Főváros is különdíjban részesítette. A Thália Színház által felajánlott Thália-díjat a Kaposvári Csiky Gergely Színház A kis hableány című előadása kapta. A Művészetek Palotája vendégjáték felajánlását a győri Vaskakas Bábszínház Hoppláda produkciója nyerte el. Kaposvár Megyei Jogú Város Különdíját pedig a Káva Kulturális Műhely Bábok című előadásának ítélték oda.
 
A Biennálé életműdíjával Gabnai Katalin drámapedagógus, Békés Pál író, és Meczner János, a Budapest Bábszínház igazgatójának munkáját ismerték el.
 
A zsűri egyéni díjakat is átadott:
 
Eszközhasználati díj – Figurina Animációs Kisszínpad – A halász meg a felesége
Látványtervezői díj – Mátravölgyi Ákos – A kis December király, Az éneklő királyfi
Színészvezetésért – Tóth József  (Kolibri Színház) – Helló, Náci!
Színésznői különdíj – Badacsonyi Angéla, Újvári Janka – A repülési lecke kezdőknek
 
Színészi különdíj – Nagypál Gábor (Stúdió „K”) – Rettentő görög vitéz –  Theseus szerepének megformálásáért -, valamint Kardos Róbert (Bárka Színház) – Istentelen ifjúság – a tanár szerepének megformálásáért

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SzerkesztőA Kaposvári Biennálé díjai
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.