Címlap

WE ARE MORE –

0 csatolmány
A TÖBB VAGYUNK európai kulturális kampány kiáltványa – we are more
  • Akik értékeljük és alakítjuk korunk európai kultúráit – sokan vagyunk. A soknál is több vagyunk. Több vagyunk termelőknél és fogyasztóknál. Elkötelezettek vagyunk a kulturális jogokért, a nevelésért és a polgárok aktív részvételéért.
  • Valljuk, hogy a kultúra közösségi forrásokból való finanszírozásának szilárd európai hagyománya a záloga a kultúra sokszínűségének, hozzáférhetőségének és minőségének mindannyiunk javára. A művészi és szellemi teljesítmények ösztönöznek és alakítanak minket, szembesítenek a bennünket övező világ kihívásaival. Az óvodától idős korig ívelő kulturális befektetés vezet kreatív, az újra nyitott, demokratikus és sokszínű társadalom létrejöttéhez. Álmodjunk újra hosszútávú közösségi befektetéseket az emberi, társadalmi és környezeti haladás szolgálatában. A nemzeti kormányok és az unió politikusai most készítik a következő EU költségvetésre szóló döntéseket, ami meghatározza a következő tíz év kulturális tevékenységéneik támogatását mindenki javára, aki Európában él.
ITT AZ IDŐ, hogy hallasd a szavad – írd alá a WE ARE MORE kiáltványt: nemzeti kormányoknak és európai döntéshozóknak.
A kultúra szerepének fokozottabb elismerésére szólítunk európai társadalmaink fejlődésében – azáltal, hogy növelik a kultúra támogatását a következő EU-költségvetésben.
 
A kiáltvány letöltése és a csatlakozás ezen a címen: www.wearemore.eu/manifesto

SzerkesztőWE ARE MORE –
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.