Címlap

Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál, Debrecen

0 csatolmány
Remek előadásokat hozott a huszadik Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó első napja. Tizenhárom előadást játszottak és láthattak a gyerekek – valamint a szép számú felnőtt nézőközönség -, köztük három határon túli magyar csoport előadását is. Lendvai, nagyváradi és nyárasdi vendégeink nemcsak országuk képviselőjeként vesznek részt a fesztiválon, hanem ’alanyi jogon’ is: rendszeresen indulnak a felmenő rendszerű fesztivál megyei és regionális bemutatóin, és mindig a legjobbak között végeznek.
Hamar érezhetővé vált, hogy a jubileumi országos fesztiválnak kitűnő házigazdája Debrecen: a Vojtina Bábszínház és a Víg Kamaraszínház kitűnő technikai feltételeket biztosított a 6-15 év közötti gyerekek játékának, míg esti kikapcsolódásukat, szórakozásukat hasonló mértékben szolgálták a Kölcsey Kulturális Központ biztosította feltételek.

Az egyik legnagyobb felmenő rendszerű magyar gyermekművészeti fesztivál rangos szakmai fórum. A csoportvezető-rendezők ez évben új rendszerben foglalkoztak egymás előadásaival: mint kiderült egymás értő, megértő, és egyben szigorú kritikusai tudnak lenni a gyermekszínjátszás legjobb hazai szakemberei.

A fesztivál második napja feszes programmal, további 10 előadással (köztük egy vajdasági magyar csoport bemutatójával) folytatódott a Csokonai Színház nagyszínpadán, illetve a stúdióban. A díjátadás, záró ünnepség után a Kossuth téren tartott nagy szabadtéri játékkal zárult a huszadik országos fesztivál.

 
DEBRECEN, 2011. június 10-11.
A Magyar Drámapedagógiai Társaság mint civil szervezet immár  huszadik alkalommal szervezi, rendezi a magyar gyermekszínjátszók országos, felmenő rendszerű fesztiválsorozatát. A megyei találkozókra mintegy 350 csoport, kb. 4500 általános iskolás korú gyermekszínjátszó nevezett be.
Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik a XX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megszervezésében és lebonyolításában részt vettek!
A megyei bemutatókon összesen 65 arany minősítésű előadás volt.Ezek közül került ki az előzsűri – Dolmány Mária, Kaposi László, Körömi Gábor, Szakall Judit, Tóth Zsuzsanna – javaslata alapján az a húsz hazai és három határon túli csoport, akik meghívást kaptak az országos találkozó záró rendezvényére. A gálaműsor nem verseny, nincsenek helyezések, hanem rangos bemutató és szakmai fórum.
Idén – mint minden páratlan évben – ismét Debrecen a társrendezője és egyben helyszíne a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó záró rendezvényének, a kétnapos gyermekszínjátszó fesztiválnak.
A rendezvény fővédnöke Kósa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, aki péntek este fogadást ad a csoportvezető-rendezők tiszteletére.
Az amatőr gyermekszínjátszás országos rendezvényének rangját emeli, hogy a meghívást nyert csoportok a debreceni Csokonai Színházban, a Víg Kamaraszínházban, valamint a Vojtina Bábszínházban, igazi színházi körülmények között léphetnek fel.
Az előadások pénteken a Víg Kamaraszínházban és a Vojtina Bábszínházban láthatók 13 óra és 18 óra között. A csoportok 19.30 órakor indulnak a Kossuth térről a Kölcsey Központba az ORT-IKI gólyalábasainak hangos és vidám vezetésével, ahol fesztiválbuli vár a gyerekekre: táncház a Hajdú táncegyüttes zenészeivel, táncosaival és fergeteges játék drámatanárokkal. A csoportvezetők és vendégek részére a szakmai beszélgetés 20 órakor kezdődik.
Szombaton 9 órától folytatódnak az előadások a Csokonai Színház nagyszínpadán és a stúdiószínpadon 15 óráig. A rendezvény zárása szombaton 15.20-kor lesz a Csokonai Színházban, itt kerül sor az ünnepélyes zárásra.
15.45 órától fesztiválzáró játék a Kossuth téren a Pulykafesztivál keretében.
A rendezvény kb. 17.30-kor ér véget.
 
Az előadások nyilvánosak, ingyenesek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
A Magyar Drámapedagógiai Társaság szervezésében megvalósuló Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált Debrecen Megyei Jogú Város, valamint a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma – a gyermekek művészeti nevelése iránt elkötelezetten – kiemelten támogatta.
 
Fesztiválműsor
 
JÚNIUS 10., PÉNTEK
13.00  VOJTINA BÁBSZÍNHÁZ 13.00
 
Megnyitó
 
Lenszirom Színház: Lidércek (15’)
Nyírbátori Kulturális Nonprofit Kft., Nyirbator
Csoportvezető-rendező: Vona Eva
A csoport 6 évvel ezelőtt jött létre Nyírbátorban ugyan, de a bátori gyerekek mellett sokan járnak be a környező településekről is. A stúdiózás – beszéd, mozgás és színészmesterség órák – mellett minden évben bemutatunk egy nagyobb lélegzetű előadást (A Pál utcai fiúk, Légy jó mindhalálig, Bocsáss meg madárijesztő, Lúdas Matyi), és mellette készítünk egy fesztivál- előadást is. Idén egy cseh meseírónőtől, Maria Durickovatól a Lidércek című mesét dolgoztuk színpadra.
 
Lajtorja csoport: „Mézben avagy sárban” – zenes szándékrevü (24’)
József Attila Közösségi Ház, Szabadszállás
Csoportvezető-rendező: Török László
A szabadszállási Latorja csoport ebben az évben lépi át nagykorúságának küszöbét. 18 éve zajlik a játék, magunk és mások örömére, okulására. Ez idő alatt többszázan járták meg a dráma- és színjáték létrafokait. A jelenlegi csoport elődei nyomába lépett, és a huszadik találkozóra éppen a tizedik Lajtorja-előadással, egy sorsot és színpadi formákat egyaránt faggató zenés szándékrevüvel érkeztünk. A darabban már benne van egy emlékezetes vajdasági fellépés atmoszférája is, oda is elvittük Weöres Sándor-i mottónkat: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”.
 
Inárcsi Színjátszók: A kor, amelyben élünk (25’)
Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Dabas
Csoportvezető-rendező: Kovácsné Lapu Mari
Alessandro Baricco City című művet átdolgozta Kovácsné Lapu Mari
Ötödik éve dolgozunk együtt. Készítettünk regény- és meseadaptációt, versekből és saját improvizációkból álló szerkesztett játékot. Minden évben részt vettünk a gyermekszínjátszó fesztivál találkozóin, három aranyat és egy ezüstöt gyűjtöttünk be, de az országosra csak most először sikerült eljutnunk. Ezúttal Alessandro Baricco City című regénye alapján dolgoztunk, s próbáltuk megfogalmazni, milyen is az a kor, amelyben élünk.
 
Nem Art: A kiskakas (20’)
Weöres Sándor Általános Iskola, Pápa
Csoportvezető-rendező: Tegyi Tibor
A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét átdolgozta: Tegyi Tibor.
Csoportunk 20 éve működik. Idén egy népmesével foglalkoztunk a nyári táborban, A kiskakas gyémánt félkrajcárjával. Ebből nőtte ki magát ez a posztmodern előadás, kicsit ugyan elkanyarodva a mesétől – lévén felsősök –, de a fő gondolatot szem előtt tartva: minden a pénz körül forog. Hogy a kiskakasnak milyen esélyei vannak manapság, arról meséljen az előadás!
 
Szivárvány színjátszó csoport: MindigTV (20’)
Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szentes
Csoportvezető-rendező: Szebeni Zoltán
A csoport szeptember óta dolgozik együtt, és túl vagyunk egy ‘56-os, egy botrányos Kultúra napi és egy március 15-i ünnepi műsoron. Mindezek után kezdtünk el gondolkozni a MindigTV-n, aminek a témájáról közösen döntöttünk. Nem akartunk egy közhelyes 100. előadást készíteni a tévéről, úgyhogy elkezdtünk merészen imprózni. Ez lett belőle.
 
 
15.30   VÍG KAMARASZÍNHÁZ
Fóti Kisfiókák: A vadorzó (15’)
Németh Kálmán Általános Iskola és AMI, Fót
Csoportvezető-rendező: Kovács Éva
A Kisfiókák szeptembertől dolgoznak együtt. 6 – 10 évesek. Nagyon szeretik a meséket, ezért színjátszás órákon szívesen dolgoztak mesékkel. Ezek közül választottuk azt, amely most bemutatásra kerül. Nagyon sokat segített a csoportnak, hogy két felkészítő táborba is el tudtunk menni, ahol igazi közösséggé szerveződött a csapat. Ezért van az, hogy a játékban és a munkában egyaránt segítik egymást a gyerekek. Jó szórakozást kívánunk az előadáshoz.
 
Huncutkák: Hapci király 13’
Szacsvay Imre Általános Iskola, Nagyvárad
Csoportvezető-rendező: Rusz Csilla
Lázár Ervin meséjét átdolgozta: Rusz Csilla.
Egy átlagos 3. osztály vagyunk 29-en. Második közös darabunk a Hapci király, és második fellépésünk is a Weöres fesztiválon. Heti egy drámaóránk van, ekkor készítettük el Lázár Ervin meséjének feldolgozását. Azóta is terjesztjük a náthát hol otthon Váradon, hol Fegyverneken, hol Csökmőn, hol Gyulán, és most Debrecenben.
 
Tekergőcök: A kevély kiskakas 15’
Alapiskola Nyárasd, Tekergők Polgári Társulás
Csoportvezető-rendező: Magyar Gaál Lívia, Nagy Irén
Kormos István meséjét átdolgozta: Nagy Irén
A Tekergőcök színjátszócsoport két éve alakult. A csoport magját első és második osztályos tanulók alkotják, akik szeretnek játszani, együtt lenni
 
Nánai Apróságok: A kőleves (15’)
Várdomb-Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Általános Iskola, Alsónána
Csoportvezető-rendező: Simonné Balogh Borbála, Árváné Rácz Mária
A 12 fős csoportot az alsónánai iskolások 1-2. osztálya alkotja. A kőleves című mesét egyéni feldolgozásban, játékos mozgásokkal adják elő a gyerekek. A darabból kiderül, hogy egy éhes vándorlegény, kis furfanggal egy egész falut lóvá tud tenni.
 
Vajk Játszók: A csókaleányok 17’
Vajk-sziget Általános Iskola, Budapest
Csoportvezető: Dolmány Mária; Rendező: Ledő Attila
Csoportunk az iskola két másodikos osztályából alakult, szeptember óta működik. A Csókalányok című népmesével októberben kezdtünk foglalkozni. Novemberben a Magyar Drámapedagógiai Társaság szakmai rendezvényén ennek a mesének egyik feldolgozó foglalkozását már láthatták az érdeklődők. Az előadás csak címében és mondanivalójában kötődik a meséhez. Nem a történetet meséli el, hanem megélt tapasztalatokat ábrázol. Előadásunkban a felnövekvés nehézségeiről, a gyermekkor örömeiről, sérelmeiről, a szülőktől való elszakadásról beszélünk, játékosan.
 
17.00 VOJTINA BÁBSZÍNHÁZ
Kaktusz: Én 20’
Marczibányi Téri Művelődési Központ, Budapest
Csoportvezető-rendező: Juszcák Zsuzsa, Sereglei András
Találkozási pontokat, kapcsolatot keresünk saját életünk, a világ és a színház között. A közösség, ahol önmagunk lehetünk, a közös játék öröme a színházi munkánk alapja. Én című előadásunk is ebből a koncentrált, önfeledt együttjátszásból született. Mit jelent számunkra a tiszta ember fogalma, létezik-e ilyen, ismerünk-e jó embereket? Mit gondolunk azokról a helyzetekről, amikor „Itt már csak az istenek segíthetnek”? Mivel szinte kizárólag saját élményekből dolgozunk, szinte észrevétlenül kanyarodtunk rá saját életünk eseményeire a születéstől kezdve, a gyermekkoron keresztül a jelen életünk problémáihoz.
 
Belső Kör: Semmi baj 20’
Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Dabas
Csoportvezető-rendező: Szivák-Tóth Viktor
 A csoport az Inárcsi Színjátszók 14 éves korosztályának egyik fele, idén lett negyedik éve, hogy együtt dolgozunk – korábban a csoportvezetésben Fodor Évával társulva. Az előadásunk a gyerekek improvizációin alapul, azoknak a sorsát mutatja be, akikről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, mondván: nekik aztán semmi okuk a panaszra. Az ő útkeresésük adja azt a néhány történet-töredéket, amik között a kamasz köztes helyzet teremt kapcsolatot.
 
Carpe Diem: Inferno (35’)
Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva – Szlovénia
Csoportvezető: Koter Gizella; Rendező: Mess Attila
Az eredeti mű szerzői: Mess Attila/ Oliver Frljić/ Borut Šeparović/ Tiziano Sclavi/ Urbán András. A Carpe Diem gyermekszínjátszó csoport tagjaiként négy éve járjuk nemcsak a magyarországi, de szlovéniai fesztiválokat-találko­zó­­kat is. Ljubljanában eddig két alkalommal érdemeltük ki a fődíjat, legutóbb épp az Inferno című előadással, melyet szlovén nyelv­területen is magyarul játszunk. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón évek óta arany minősítést kapunk. Idei előadásunkhoz megnéztünk egy híradót a TV2-n és szembesülve azzal, hogy gyilkosságokon, baleseteken, betöréseken és szeren­csétlenségeken kívűl egyébről már nemigen tudósítanak, elképzeltük, hogy milyen lenne az a világ, ahol már csak ez van. A végeredmény lesújtó, de legalább megtudtuk, mi ellen is érdemes lázadni manapság. Igazi multikulturális társaság mutatja most be, milyen pokollá tettük ezt a világot. Inferno-Pokol.
 
19.00   KÖLCSEY KÖZPONT
            Fogadás a csoportvezetők részére
20.00  Szakmai beszélgetés
 
JÚNIUS 11., SZOMBAT
9.00     CSOKONAI NAGYSZÍNPAD
Pimasz Kamasz: A kesztyű 25’
Rózsavölgyi Márk AMI, Balassagyarmat
Csoportvezető-rendező: Bileczné Nyiregyházi Ágnes
Csorba Piroska A kesztyű című művét átdolgozta: Bileczné Nyiregyházi Ágnes
A csoport a Dózsa György Tagiskola 6. évfolyamos tanulóiból verbuválódtak, második éve dolgozunk együtt. A most színpadra kerülő Kesztyű című stílusgyakorlat mondanivalója egyetlen mondatban megfogalmazható: Pistike elveszti fél kesztyűjét, ezért anyja megharagszik rá. A Csorba Piroska által megírt műfaj- és stílusparódia ezt olyan szellemesen fűzi csokorba, hogy a gyerekeknek is, a rendezőnek is próbáról próbára sok-sok vidámságot, ötletet, játékot kínál.
 
Barapart: Az emberke tragédiája 25’(Karinthy Frigyes azonos című műve alapján)
Cseh Károly Általános Iskola, Ada – Szerbia
Csoportvezető-rendező: Raffai Klára
Az iskola keretein belül délutáni foglalkozásként játszunk színházat. A csoport tagjai és a létszám minden évben változó. Idén hatodikosok képezik a csoport magját, egy osztályból. A darabot együtt gondoltuk ki, a gyerekek remek ötletekkel álltak elő és így született meg az előadás. Örömmel és jókedvvel játszunk együtt.
 
10.00   CSOKONAI STÚDIÓSZÍNHÁZ
SzínÁsz: SMeSék, telefonTos dolgaink (13’)
Grácia Alapfokú Művészeti Intézet, Győr
Csoportvezető-rendező: Verebélyi Veronika
A Grácia Művészeti Intézet színjátszói vagyunk. A győri Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói és a Kazinczy Ferenc Gimnázium kisgimnazistái alkotják a csoportot. Szeptemberben 7 új taggal bővültünk, legkisebb játszónk elsős. Idén a csoport által alkotott darabbal készültünk: jeleneteink „főszereplője” a – ma már – mindenki számára nélkülözhetetlen mobiltelefon…A győri Kölyök Komédiások Fesztiválján előadásunkat a közönség a legjobbnak ítélte, így miénk lett a Kölyök-díj.
 
Lazarcú Maszkák: Mese a lótuszvirágról (20’)
Ciróka Bábszínház, Kecskemét
Csoportvezető-rendező: Sárosi Gábor
Mahábhárata – Vjásza történetét átdolgozta: Jakob Nóra, Sárosi Gábor.
A csoport immár második éve dolgozik rendületlenül. Próbálunk új utakat keresni a színpadon. A valóságot felkapjuk és átcsempésszük a mese és játék világába. Előadásunk a Mahábhárata végtelenjéből egy részletet emel ki. Több játékformát hívtunk segítségül a megjelenítéséhez.
 
Csajok: Családi kör (25’)
Óperencia Egyesület, Pécs
Csoportvezető: Ákli Krisztián; Rendező: Gál Éva
A csoport magja második éve dolgozik együtt. A gyerekek Pécs különböző középiskoláiból alkotják a Csajok csapatot, amely 10 csajból áll. Az előadás a család témakörét érinti, illetve a „hogyan látjuk mi a családtagjainkat és önmagunkat” kérdést fejtegeti, a színjátszók improvizációin keresztül.
 
11.15   CSOKONAI NAGYSZÍNPAD
Tűztestvérek: Miről álmodik a lány? – szerkesztett műsor klasszikus és mai magyar költők verseiből (18’)
Fabriczius József Általános Iskola, Veresegyház
Csoportvezető-rendező: Ácsné Csáki Ildikó
Iskolánkban 2002 óta működik színjátszó szakkör, csoportunk nagy része idén játszott először színpadon. Felső tagozatosok vagyunk, szeretünk együtt játszani, énekelni, és minél többet megmutatni magunkból. A „Miről álmodik a lány?” előadásunk versei nagyon közel állnak hozzánk, próbákon sokat játszottunk velük, saját ötleteinkkel színesítettük műsorunkat.
 
Turbó Csiga: A Nap leánya (20’)
SIOK Beszédes József Általános Iskola, Siófok
Csoportvezető-rendező: Takács Tünde
A Nap leánya című olasz népmeseötletet átdolgozta: Takács Tünde.
Csoportunk második évét tölti együtt, tagjai 2. osztályos, vidám gyerekek. Ebben az évben A Nap leánya című olasz meseötlet felhasználásával készítettük el saját mesénket, amit az izgalmas szereplők miatt nagyon megszerettünk.
 
12.00   CSOKONAI STÚDIÓSZÍNHÁZ
Szakmai beszélgetés
13.30   BólyaiSokk: MI újság… (19’)
Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és AMI, Debrecen
Csoportvezető-rendező: Bessenyei Zoltán
1. A név onnan jött, hogy Bolyaisok vagyunk és sokkoljuk a nézőket az előadásunkkal.
2. Ez az előadás egy nehéz improvizációs feladat, amelyben egy 5. osztályos, három 6. osztályos, egy 7. osztályos és két 8. osztályos gyerek játszik.
3. Azért „MI újság…”-nak neveztük el, hogy tudassuk a nézőkkel, hogy mi újság a világban.
4. Három eszközt használunk, ezek az újságok, a szereplők improvizációs képessége és a nézők motivációja. Az előadók olyan emberek, akik többször voltak már fellépni, de tudják, hogy ez az előadás lesz a legjobb.
 
14.00   CSOKONAI NAGYSZÍNPAD
Abakusz színjátszó kör nagy csoport és Abakusz Kinizsisek: A legyek, a cigányok, meg… (30’)
Abakusz Műhely Egyesület, Debrecen
Csoportvezető-rendező: Nánási Sándor
Ének: Szabados Szabó Bernadett; Mozgás: Nánási Alexandra, Rezes Bence; Drámajáték: Nánási Brigitta, Csóka Áron
A debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolában alakult a csoportunk tíz éve. A gyermekek Debrecenből, és környékének településeiből járnak hozzánk. Az ének, mozgás, beszéd, drámajáték-színjáték eszközeivel a gondolkodás, a beszéd és a cselekvés készségszintű kiművelésére törekszünk. Most látható előadásunk egy népmese-adaptáció, melyet a gyermekek közös dramatizálással készítettek el.
 
Felleghajtó Társaság: Fanyűvő, Kőmorzsoló, Vasgyúró (30’)
Munkácsy Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár
Csoportvezető-rendező: Oláh-Molnár József
Illyés Gyula: Fanyűvő, Vasgyúró, Hegyhengergető, valamint Arany László Fehérlófia és hasonló népmeséit átdolgozta Oláh-Molnár József.
Alkotótárs: Kneifelné Vass Éva (tánc)
A Felleghajtó Társaságot 3 éve alapítottuk. Majd mindannyian rajzos osztályokba járunk. Legtöbben harmadikosak vagyunk.
 
15.20   Díjátadó, fesztiválzáró
15.45   Indulás  a Kossuth-téri nagy játékra
 
CSOKONAI STÚDIÓSZÍNHÁZ
Szakmai beszélgetés

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik a XX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megszervezésében és lebonyolításában részt vettek!

A megyei találkozókat szervező munkatársak:
Bagossy László, Tóth Zoltán
Bajó Éva
Farkas János
Farkas Mária
Gaál Anna
Gila Gabriella
Halmos Klára
Hermann Attila
Jakus Julianna
Józsa Katalin, Zum Erika
Kovács Zsuzsa
Máhr Zoltán
Matyasovszki József
Nagyné Váradi Anna
Savolt Zoltán
Sipos Tekla
Topor Rita
Török Erika
Török Károlyné
Tűhegyi Júlianna
 
A regionális találkozók szervezői:
Csizmazia Ferencné
Farkas Mária
Gaál Anna
Kertészné, Varga Ágnes
Topor Rita
Vona Éva
 
KIEMELT TÁMOGATÓK:
Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
 
Támogatók:
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkárság
Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Marczibányi Téri Művelődési Központ
 
A RENDEZVÉNY FŐSZERVEZŐJE:
Magyar Drámapedagógiai Társaság
 
Társszervezők:
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –
Szentei Tamás a Kulturális Osztály vezetője,
Csapó Betti a Kulturális Osztály munkatársa,
Nánási Sándor szervező
 
A megyei és a regionális találkozók főszervezője: KONDÁS RÉKA, a Magyar Drámapedagógiai Társaság ügyvezetője
Az előzsűri tagjai: DOLMÁNY MÁRIA, KAPOSI LÁSZLÓ, KÖRÖMI GÁBOR, SZAKALL JUDIT, TÓTH ZSUZSANNA
A szakmai beszélgetések moderátora: KIS TIBOR
Műsorvezetők: BALLA RICHÁRD, BÁLINT BERNADETT
A záró rendezvény szervezői, kapcsolat
BARTHA ESZTER +3670 333 5653
KONDÁS RÉKA +3670 335 3959
NÉMETH KATALIN +3670 335 6279
SZAKALL JUDIT +3670 335 6280
SAPKA, PLAKÁT, MŰSORFÜZET, DÍSZOKLEVÉL: GROSS PATRÍCIA, HEVESI ANDREA
FESZTIVÁLPORTA: TOPOR RITA +3670 319 2352, KONDÁS RÉKA +3670 335 3959
DEBRECENI STÁB: A SZERVEZŐK, TOVÁBBÁ BETHLENFALVY ÁDÁM, KARDOS JÁNOS, NYÁRI ARNOLD, SALLAI FERENC 

 

SzerkesztőOrszágos Gyermekszínjátszó Fesztivál, Debrecen
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.