Címlap

Drámás vagy? Csatlakozz! Dráma van!

1 csatolmány
A Magyar Drámapedagógiai Társaság „Dráma van! – Az ébredő tavasz – A dramatikus nevelés hete” címmel 2016. március 16-23. között másodszor is országos programsorozatot szervez, melyhez várjuk minél több drámatanár, drámapedagógus, színész-drámatanár, csoportvezető és főként rengeteg – diákokból, tanulókból, hallgatókból, illetve játszó személyekből álló – csoport jelentkezését!
A programsorozat célja, hogy népszerűsítse a drámapedagógia módszereit és felhívja a figyelmet az e téren tevékenykedő szakemberek, csoportok munkájára. 
Miből áll a programsorozat?
Elsősorban Belőletek, belőlünk, drámatanárokból, a mi szokásos és nem szokásos tevékenységeinkből! Az MDPT tervei szerint a hét folyamán országszerte különböző drámás események történnek, melyeket csokorba fogva közösen szeretnénk kommunikálni.

Nyitó eseménynek március 16-án, szerdán délután 15.00 órára egy országos flashmobot tervezünk, melynek témája idén: Az ébredő tavasz
Az, hogy tartalmilag a flashmob hogyan valósul meg, az minden településen, iskolában, intézményben Rátok van bízva. Fontosnak tartjuk, hogy az ország lehető legtöbb pontján ugyan abban az időben sok drámatanár és drámás képzésben részesülő fiatal csináljon valamit a dramatikus nevelés jegyében!
Még egy fontos információ: a helyi flashmob szervezése ajánlat – nem feltétele a hét programjaiban való részvételnek!
(Folytatás a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva. Jelentkezés, az adatlap linkje a folytatásban!) 

Mivel tudtok csatlakozni?
1.  A flashmobhoz ötleteljetek bátran, engedjétek szabadon a saját és diákjaitok fantáziáját, olyan dolgot csináljatok, ami jól esik Nektek, vonzó a külső néző számára és figyelem-felkeltő!
2. A programsorozathoz csatlakozni lehet a drámás szakmához kapcsolódó bármely eseménnyel: drámaórával, színházi nevelési foglalkozással, színházi előadással, illetve a hét témájához illeszkedő programmal, ami azt jelenti, hogy nem szükséges teljesen új foglalkozást, előadást, drámaórát létrehoznotok! Ezzel együtt nagyon örülnénk, ha az eseményeknek lenne valami "extrája". Ehhez adunk néhány ötletet: 
  • tartsátok máshol a foglalkozást (más helyszínen, mint szoktátok, vagy szabadtéren)
  • játsszatok máskor, extrém időpontokban (például kora reggel vagy éppen az éjszaka közepén)
  • játsszatok a megszokotthoz képest hosszabb időtartamban
  • vagy játsszatok tágabb résztvevői kör bevonásával, nagyobb létszámmal
  • cseréljetek csoportot és/vagy drámatanárt
  • tartsatok a megszokott rendhez képest ráadásnak számító foglalkozást (például, ha közeleg a bemutató, tartsatok előbemutatót a szülőknek, ismerősöknek, barátoknak, vagy ha már bemutatott előadásotok van, szervezettek utána beszélgetést)
  • tartsatok nyílt foglalkozást – például a szülőknek
  • vigyétek olyan embercsoporthoz a drámafoglalkozást, akiknél ez a forma nem megszokott (pl. nyugdíjasok, sportolók, vagy dolgozzanak a gyerekek az iskola/intézmény felnőtt tagjaival stb.) 
A lényeg az, hogy ebben az egy hétben a megszokottól eltérő körülmények között próbáljátok ki magatokat, láttassátok munkátokat olyanokkal, akik eddig nem tudtak róla, vagy csak elképzeléseik vannak a drámapedagógia mibenlétéről.
Jelentkezni itt, az adatlap kitöltésével tudtok 2016. február 29-én (hétfő), 18.00 óráig!
Az adatlapot legyetek kedvesek tüzetesen végigolvasni, hogy a kitöltés minél egyszerűbb legyen! Kérdésekkel Varju Nándihoz fordulhattok a nandor.varju@gmail.com e-mail címen!
Baráti üdvözlettel:
a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöksége
SzerkesztőDrámás vagy? Csatlakozz! Dráma van!