Címlap

Munkaügyi per – csoportvezetői pótlék

0 csatolmány
A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. február 22-i ítéletében részben helyt adva Kovács Éva és Kis Tibor felperesek keresetének kötelezte az alperes KLIK-et a felpereseknek járó csoportvezetői pótlék megfizetésére.
(Folytatás a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva.)

A munkaügyi perben hozott ítélet nem jogerős. A perre azt követően került sor, hogy a felperesek feletti munkáltatói jogkört gyakorló alperesi intézményfenntartó elutasította a csoportvezetői pótlék iránti felperesi igényt. Felperesek alapfokú művészetoktatási tevékenység keretében drámapedagógiai csoportokat (tanulócsoportokat) vezettek. A 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet 16. §-ának (2) bekezdése szerint osztályfőnöki pótlékra jogosult az a pedagógus, aki iskolában osztályfőnöki feladatokat, kollégiumban, alapfokú művészeti iskolában önálló tanulócsoport vezetői feladatokat lát el.

A bíróság megalapozottnak találta felperesek érvelését, miszerint tevékenységük megfelel az idézett jogszabályi rendelkezés tanulócsoport-vezetői pozíciójának, ugyanakkor elutasította azt az alperesi érvelést, hogy a jogszabályi rendelkezés alkalmazása bizonytalan, illetve a gyakorlatot egységesítő szabályzat mindeddig nem készült el, ezért a pótlék iránti igény indokolatlan.
A bíróság összegszerűségét tekintve részben elutasította a keresetet; az indokolás szerint az a körülmény, hogy a felperesek több csoportban ellátták ezt a tevékenységet, nem jelenti azt, hogy a pótlék csoportonként jár, mivel az nem a csoportok számához, hanem a feladat ellátásához kötődik.
SzerkesztőMunkaügyi per – csoportvezetői pótlék
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.