Címlap

A Nyitott Kör előadásai

0 csatolmány
A Nyitott Kör sajtóközleménye az évad/tanév első felében tartott előadásaik támogatott részvételi lehetőségéről.
(Részletek a folytatásban: a címre vagy a TOVÁBB feliratra kattintva.)

2017 októbere és 2018 januárja között ismét lehetőséget biztosítunk diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt színházi nevelési előadásainkon és drámaóráinkon.
Mivel foglalkozik a Nyitott Kör?
Színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hozunk létre. A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016-ban 94 színházi nevelési előadást tartottunk.
Mi a Nyitott Pálya?
Egy lehetőség, amelyen keresztül a drámaóráink és az előadásaink iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik támogatott formában vehetnek részt az aktuális időszak meghirdetett alkalmain. Programjaink piaci ára 30-100 ezer forint között mozog.
Az elnyerhető támogatás mértéke: 50-100%
A pályázók között előnyben részesítjük, ha valaki magasabb önrészt tud vállalni, vagy számunkra világosan kifejti, hogy miért érdemes egy alacsonyabb önrész mellett az ő csoportját választanunk.
Kérjük, hogy anyagi helyzetüknek megfelelő mértékű támogatást igényeljen annak érdekében, hogy azok, akik esetleg kevesebb forrással rendelkeznek, szintén részt vehessenek programjainkon.
A Nyitott Pályán kínált drámaórák és előadások között vannak általános iskola alsó és felső tagozatosainak illetve középiskolásoknak készült programok. A kínált programok kérdéseket vetnek fel többek között a kirekesztés, hatalom, szerelem és önazonosság, cyberbullying, kulturális különbségek és migráció kapcsán.
Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?
• Az egyeztetett előadás alkalomra időben érkeznek, minimum a vállalt létszám 80%-val, illetve az intézményben fogadott előadás esetén biztosítják az egyeztetett időkeretet és teremfeltételeket.
• A résztvevő diákközösség egy 8-20 másodperces rövid videóban véleményt fogalmaz meg a látott előadásról a részvételt követő 10 napon belül.
• A kísérő tanár egy maximum 500 karakteres, szöveges visszajelzést ad az előadáson tapasztaltakról a részvételt követő 10 napon belül.
• Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).
Mit tehet, ha tetszik önnek a részvétel lehetősége, de valamilyen oknál fogva ez nem tűnik kivitelezhetőnek?
Vannak olyan csoportok, akiknek a Budapestre utazás nehézséget okoz, vagy épp az iskola vezetősége nem támogatja az iskolaidőben történő kimozdulást az intézményből, a tanórák kihagyását. Ha ön és diákcsoportja is hasonló helyzetben van, akkor is javasoljuk a pályázat kitöltését – igyekszünk megoldást találni arra, hogy az együttműködés létrejöhessen!
Jelentkezési határidő:
2017. szeptember 20. 18.00 óra
 
A Nyitott Pályán kínált előadások részletes leírása és JELENTKEZÉS itt:
 
További információk:
Bakonyvári Krisztina
művészeti titkár

Nyitott Kör Egyesület

1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.
+36-20-237-0131
SzerkesztőA Nyitott Kör előadásai
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.