Címlap

25. Színház-Dráma-Nevelés – adalékok

0 csatolmány

A 25. alkalommal megrendezésre kerülő Színház-Dráma-Nevelés szakmai hétvégére az alább szereplő netes felületen lejhet regisztrálni! Az idei program nagyon színes – a drámapedagógia határterületeit vizsgáljuk! 

A péntek délután egyik izgalmas workshopja a drámás elemek gyógypedagógiai célú felhasználásával foglalkozik (Jékey Franciska és Horgosi Lea vezetésével). 
A megszokott tanítási dráma foglalkozások mellett (pénteken Gőbölös Gábor, szombaton Patonay Anita és Hantos Násfa óráját lehet látogatni), külön foglalkozunk a nehezen feldolgozható helyzetekkel (pénteken Balla Richárd, Lipták Ildikó, illetve Juszcák Zsuzsa és Sereglei András foglalkozásaiban, szombaton Vatai Évával), az érdeklődők részt vehetnek a drámát a mozgás területén használó foglalkozással (péntek este Lipka Péterrel), a színjátszás területéről is érkezik foglalkozás (szombaton Rusz Csilla).

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a zene-, múzeum- és a cirkuszpedagógia világába is (Tóth Árpád, Németh Ádám és Simor Ágnes foglalkozása a szombati napban foglal helyet). A meseterápia iránt érdeklődők számára jó hír, hogy Soós Dóra foglalkozása a szombat délutánban két alkalommal is látogatható. 
Sor kerül mindezek mellett vizuális nevelés, szexuális felvilágosítás témájú drámás elemekkel dolgozó foglalkozásra (Bodóczky István és Buchwald Magdolna), elleshettek dramaturgiai fogásokat Almássy Bettinától, kreArtivitást fejleszthettek Zalavári Andrással, vagy lophattok Szalai Ádám egyszer már újrahasznosított játékaiból. 
S ha mindez még nem volna elég, az estékben színházi élményekkel is gazdagodhatnak a résztvevők. Pénteken a vörösmartysok Csonkája, szombaton a veszprémi Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány című előadását látogathatjátok meg.
Természetesen idén is lesz Közgyűlés, melyen az MDPT Mezei Éva-díjat is átad. 
Nagy örömünkre szolgál, hogy az MTA Drámapedagógiai Albizottsága idén is a mi rendezvényünket választotta kerekasztal-beszélgetésének színhelyéül.

Szerkesztő25. Színház-Dráma-Nevelés – adalékok
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.