Címlap

CHRIS LAMBERT MESTERKURZUSA

0 csatolmány

(Frissítve 10.31-én.) MÉG VAN NÉHÁNY HELY, LEHET JELENTKEZNI!!! 
A Magyar Drámapedagógiai Társaság és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ szervezésében Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban
2018. november 17-18-án

A SOKOLDALÚ DRÁMATANÁR – Chris Lambert mesterkurzusa
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap Színházi Kollégiuma

Chris Lambert, az Egyesült Királyság egyik vezető gyakorló drámatanára kétnapos workshopot tart. A workshop célja a drámás/drámapedagógiai munkában jártas pedagógusok/ifjúság­segítők/facilitátorok önbizalmának fejlesztése az általuk betölthető szerepek széles tárházának kihasználásában. A workshopon tanultak alkalmazásakor a résztvevők célcsoportjainak drámás készségei és ismeretei bővülnek, fejlődnek, miközben a drámán keresztül diákjaik a világ számos kihívásával nézhetnek szembe. A kurzus célja a gyakorló drámatanárok „felvértezése” új készségekkel a tantermi munkában, illetve a már meglévők fejlesztése.

Az első napon a résztvevők gyakorlati úton fedezik fel a „tanár szerepben” és az „osztály szerepben” tevékenységeket: egyrészt a bevonódás, másrészt a fókusz meghatározásának útjai és a diák/tanár magabiztosságának megteremtése kapnak fontos szerepet. Shirley Jackson The Lottery (A lottóhúzás) című novellájára építve lehetőség nyílik arra, hogy elmélyüljünk a műben rejlő etikai és társadalmi problémák drámás és „devise theatre” technikákon keresztüli feldolgozásában.
A második napon a drámán belüli differenciálás gyakorlatával foglalkozunk közösen, amely abban nyújt segítséget a tanárok számára, hogy a legjobbat hozzák ki a diákokból, készségektől és tudástól függően. Azt is vizsgáljuk a résztvevőkkel, hogy a drámamunka során a jövőre való felkészítés érdekében a tanulás értékelése, a kérdezés és a figyelem megragadása („hook”) hogyan segítik a diákok attitűdváltozását, a nehézségekkel szembeni rugalmas pszichikai ellenállást (reziliencia), a hosszútávú (ön)motiváció kialakítását és a kudarcokból való tanulás fontosságát („build a grit”).

A 20 oktatási órából álló képzés időbeosztása:
nov. 17-én, szombaton 9-13, 14-18, 19-21 óráig
nov. 18-án, vasárnap 9-15 óráig
A tréning tolmácsolással zajlik. (A részvételhez nem feltétel az angol nyelvtudás.)
Részvételi díj: 20 ezer Ft (egy összegben, előre fizetendő)
A képzésről látogatási igazolást adunk, mely beszámítható a pedagógus-továbbképzés rendszerében.
Jelentkezés módja: a jelentkezési lap kitöltése
A jelentkezések elfogadásáról értesítést küldünk.
A jelentkezés ezt követően a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Ennek elmaradása vagy késése esetén a várólistán lévők kapnak lehetőséget.
Részvételi feltétel: drámás végzettség (szakirányú drámapedagógiai végzettség, vagy 120 órás drámapedagógiai kurzus elvégzését igazoló tanúsítvány másolatát kérjük)
A szervezők a minél szélesebb körű multiplikáció érdekében szeretnék elérni, hogy ne egy-két munkaközösség foglalja le a képzést. A jelentkezéseknél a szakmai végzettség mellett figyelembe vesszük a beérkezési sorrendet is, de nem ezt tekintjük elsődleges szempontnak.
Jelentkezés EZEN A CÍMEN

(További információ: 70/3353959, drama@drama.hu)

SzerkesztőCHRIS LAMBERT MESTERKURZUSA
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.