Címlap

Színház-Dráma-Nevelés (30.)

0 csatolmány

2022. november 18-19.
FIGYELEM, a befizetés határideje: november 17. (csütörtök) 18 óra!!!!
Frissítés 11.06-án: a Kerekasztal/Káva nov. 18-i előadására nem fogadunk újabb jelentkezést
Frissítés 11.09-én: a Szókratész és a Kalandjáték az osztályteremben c. foglalkozások vége 20.30 (eddig tévesen 21.30 szerepelt)
Frissítés 11.10-én: A Szókratész c. program elmarad. Helyette a Keleti István Művészeti Iskola Újvilág c. programja látható (előadás és feldolgozó program). A részletek a folytartásban…
Frissítés 11.15-én: a KB 35 nov. 19-i előadására nem fogadunk újabb jelentkezést

Frissítés 11.17-én: a Láthatáron Csoport Kenyértörés c. előadására nem fogadunk újabb jelentkezést, továbbá Szivák-Tóth Viktor foglalkozása is betelt

2022. november 18-19-én (‘nulladik nap’ 17-én!) harmincadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Drámapedagógiai Társaság szakmai hétvégéje a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Ebben az évben különös aktualitást ad a módszertani hétvégének, hogy a hazai színházi nevelés és annak vezető társulatai is kerek évfordulót ünnepelnek. Éppen ezért kiemelt szerepet kap – az itthon is ismert angol rövidítéssel TIE-nak is nevezett – színházi nevelés. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó ez évi tapasztalatait feldolgozó záró eseményként gyermekszínjátszó rendezőknek szóló foglalkozások is bekerültek a hétvége választékába.
Rangos szakmai programmal várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a gyermekszínjátszás, a drámapedagógia és a színházi nevelés iránt. A rendezvény vendégei tréningeken, bemutató órákon, saját élményű foglalkozásokon és színházi nevelési előadásokon vehetnek részt.
Várjuk a szervező, a Magyar Drámapedagógiai Társaság tagjait is: az egyesület tisztújító közgyűlést tart. Egyesületi tagjainak jelenléte fontos a közeljövőnket érintő személyi döntésekben.
Helyszín: Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/A
A foglalkozások többnyire létszámkorlátosak, ezért a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. A leírásoknál jelöltük, hogy mely programoknál van résztvevői, illetve nézői létszámkorlát. Idén minden programunk felnőttek részvételével valósul meg. Az online regisztrációban csak magára a programra lehet regisztrálni; hogy a programon belül ki lesz résztvevő és ki lesz néző, a program napján, reggel, a személyes megjelenéskor dönthető el – a létszámkorlát figyelembevételével. Ez ügyben is számítunk vendégeink rugalmas hozzáállására.
REGISZTRÁCIÓ: ide kattintva vagy a következő cím bemásolásával: https://forms.gle/ivdZUd8PW1E53PtMA
A regisztráció menete:
A sikeres (és rövid idő alatt lebonyolítható) regisztráció érdekében a következőket javasoljuk:
– Tekintse meg a részletes programot, válasszon a párhuzamosan futó foglalkozások közül.
– Töltse ki a regisztrációs űrlapot.
– Ha megválaszolt minden kérdést, kiválasztotta a programokat, kattintson a „küldés” vagy „submit” gombra.
– Ne felejtse el a részvételi díjat átutalni, mert a regisztráció csak a befizetéssel együtt érvényes.
FIGYELEM: a regisztráció a részvételi díj befizetésével válik érvényessé!!! A sikeres regisztrációról az utalások beérkezésének sorrendjében visszaigazolást küldünk, ehhez kérjük a türelmüket. 
Aki regisztrált és befizette a részvételi díjat, a rendezvény napján az aulában elhelyezett regisztrációs pultnál átveheti a belépőt.
RÉSZVÉTELI DÍJ:
Péntek:          (tagoknak) 2.000 Ft      (nem tagoknak) 2.500 Ft
Szombat:       (tagoknak) 3.000 Ft      (nem tagoknak) 4.000 Ft
Bérlet:            (tagoknak) 4.250 Ft      (nem tagoknak) 5.500 Ft
A részvételi díjat kérjük előre átutalni.
Bankszámlaszám: Magyar Drámapedagógiai Társaság, OTP 11701004-20065946, azonosításként kérjük, tüntesse fel az „SZDN” rövidítést, a jelentkező nevét és a dátumot vagy dátumokat!
A befizetés határideje: november 17. (csütörtök)
A rendezvényről fotók készülnek, amiket online felületeinken használunk. A regisztrációval a résztvevők hozzájárulnak a felvételek közzétételéhez.
Szeretettel várjuk!

SZÍNHÁZ-DRÁMA-NEVELÉS – ‘NULLADIK’ NAP
november 17. csütörtök
November 17-én 17.30-tól a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága Drámapedagógiai Albizottsága rövid, ‘hivatalos és  operatív’, nyitott és online albizottsági ülést tart, ahol beszámolnak az esztendőről és közeljövőbeli terveikről.
A nyilvános programon az alábbi címen lehet részt venni:
Topic: MTA PTB Drámapedagógiai Albizottság ülése
Time: Nov 17, 2022 05:30 PM Budapest
Join Zoom Meeting:
https://us02web.zoom.us/j/82142047024?pwd=SUQ0TFcwcHVHSWo3aEE3dmt3UTZyQT09
Meeting ID: 821 4204 7024
Passcode: 491192

SZÍNHÁZ-DRÁMA-NEVELÉS – ELSŐ NAP
november 18. péntek
(Idén minden programunk felnőttek részvételével valósul meg. )
16.00 – 16.45
Osztálytalálkozó – játék (és muzsika) 45 percben
A harmincadik Színház-Dráma-Nevelés
kezdésére hívunk, várunk mindenkit egy közös (színházi, nevelési, drámapedagógiai) játékra.
Játékmesterek: Kaposi László, Körömi Gábor, Meleg Gábor, Pap Gábor, Szalai Ádám
(Nincs létszámkorlát, örömmel fogadjuk a késve érkezőt is.)

17.00 -18.30
TELT HÁZ – erre a foglalkozásra nem fogadunk újabb jelentkezést.
Dramaturgia a drámaórán
saját élményű közös történetépítés Szivák-Tóth Viktor vezetésével
korosztály: felső tagozat
Szivák-Tóth Viktor – író, rendező, drámatanár, a Szkéné Ifjúsági és Közösségi Műhelye, a Rakpart3 szakmai vezetője, a KB35 Színházi Nevelési Tárulat színész-drámatanára. Komplex színházi nevelési előadásokat rendezett, többek között  a KÁVA Színház, RÉV Színház, Láthatáron Csoport, a Pesti Magyar Színház, a Vekker Műhely számára.
Hogyan formáljuk történetté a tanulók ötleteit, az őket foglalkoztató témákat? Milyen konvenciókat, dramaturgiai fogásokat alkalmazhatunk, hogy a közös történetépítés megtartsa a lendületét, mégis alkalmat biztosítson az elmélyülésre is? Milyen fordulatokat hozzunk be mi, drámatanárként, és mikor? Milyen fordulatokat bízzunk a résztvevőkre? Hogyan lehet kiélezni a konfliktusokat egy történetben, és miként lehet azokra hiteles feloldást kínálni? És hol marad a meglepetés?
A saját élményű közös történetépítés során alkotás közben ismerkedünk a hasznos fogásokkal, megoldási lehetőségekkel.
résztvevő: 30 fő
néző: 40 fő

17.00 – 18.30
Egy különös tó
drámafoglalkozás óvodásoknak
Patonay Anita, színész-drámatanár, tanár, 2002-2022 között a Káva Kulturális Műhely tagja, jelenleg magyar-történelem szakos tanár a Lauder Javne Iskolában, drámatanár a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, a BLUM-nál óvodapedagógusokat megszólító képzéseken, projekteken dolgozik, illetve a PPKE és a Wesley óraadó tanára.
Egy különös tó található egy hegyoldalon elhelyezkedő erdő közepén. A tóban mindenféle tavi állat él, akik rendkívül összetartó közösségként működnek együtt. Egyik nap egy építési vállalkozó jelenik meg a tó partján, aki olyan tervekkel áll elő, ami veszélyezteti az állatok élőhelyét.
A drámaóra középpontjában az érdekérvényesítés, indirekt módon pedig a környezetvédelem áll.
résztvevő: 25 fő
néző: 40 fő

17.00 – 18.30
Akarsz-e játszani?
sajátélményű színjátszó tréning Kas Kriszta vezetésével
Kas Kriszta a szigetmonostori Art osztály a vezetője. Évről-évre két-három előadással neveznek a WSO-ra, és rendszerint arany elismerésben részesülnek. A csoportjai vegyes korosztályúak és rendszerint több nehézségekkel küzdő gyerek is van közöttük.
Eljátszunk egymással. Kijátsszuk magunkból, ami foglalkoztat. Belejátsszuk a jelenetbe. Közben összejátszunk. Néha persze túljátsszuk. Ez mind közrejátszik az alkotásban.
résztvevő: 30 fő
néző: 40 fő

19.00-21.30
TELT HÁZ – erre az előadásra nem fogadunk újabb jelentkezést.
Nem lehetetlen lenni

a 30 éves Kerekasztal és a 25 éves Káva komplex színházi nevelési előadása 14 éven felülieknek felnőttek részvételével
A Vida József Színház demokratikusan működik évtizedek óta. Tagjai elkötelezett, szakmailag elismert művészek. Történetünk a nagy krízis napján kezdődik, amikor minden körülmény összefogni látszik ellenük. Már csak egy hajszál választja el őket attól, hogy kimondják: lehetetlen lenni, amikor megérkezik Hamlet királyfi egy megfontolandó ajánlattal…
A Shakespeare-dráma motívumai alapján készült előadás során a fiatalok társadalomban betöltött szerepéről, cselekvési lehetőségeikről játszunk együtt a résztvevőkkel.
Szereplők: Boznánszky Anna, Gyombolai Gábor, Kardos János, Lipták Ildikó, Milák Melinda, Nyári Arnold, Szalai Ádám
Színházi nevelési konzulens: Patonay Anita
Zeneszerző: Eklics Dániel
Zenei konzulens: Jobbágy Kata
Díszlet: Jeli Sára Luca
Jelmez: Molnár Anna
Dramaturg: Hajós Zsuzsa
Írta és rendezte: Vilmos Noémi
https://kerekasztalszinhaz.hu/eloadas/nem-lehetetlen-lenni/
https://kavaszinhaz.hu/nem-lehetetlen-lenni/
résztvevő: 40 fő

19.00-tól:
az előadás hossza 80 perc, amit 45 perc feldolgozó foglalkozás követ
ÚJVILÁG

A Keleti István Művészeti Iskola 15/A osztályának előadása
Pass Andrea drámájából készült osztálytermi előadásunk a 16 éves Kata történetén keresztül a kirekesztő gondolkodást vizsgálja. A szülei válását, majd az Újvilág lakótelepre költözést megszenvedő, barátokat, valódi támaszt és leginkább önmagát kereső lány két, szélsőséges nézeteket valló telepi sráccal barátkozik össze. A három fiatal egyre nagyobb haraggal fordul a bajok okozóinak vélt társadalmi csoportok ellen, míg a szülők generációja tehetetlenül sodródik az eseményekkel.
Játsszák: Józsa Bence, Király Cintia, Lederhaas Mia, Sajti Kinga, Tóth Csongor
Rendezte: Nyáry Pál és Somhegyi György

19.00-20.30
Kalandjáték az osztályteremben
Sárközi Máté, magyar-dráma tanárszakos hallgató, drámaórája felsősöknek
Mit kezdjünk azzal, ha kevés drámaóra került az órarendünkbe? Hogy lehet jelen a diákok életében, ha nem is tantárgyként, de módszerként és élményként a szerepjáték és a dráma? Mi, drámatanárok, hiszünk a drámában, viszont bizonyos közegekben nem elég a mi hitünk – el kell érnünk, hogy a gyerekek is velünk higgyenek. Egy közösen végigjátszott történetre hívlak benneteket, amely során elég valószínű, hogy szükség lesz arra, amit matekon, törin, természetismereten, vagy irodalmon tanultatok… (ettől megijedni szigorúan tilos!)

SZÍNHÁZ-DRÁMA-NEVELÉS – MÁSODIK NAP
november 19. szombat
(Idén minden programunk felnőttek részvételével valósul meg. )
9.30-11.30 
TELT HÁZ – erre az előadásra nem fogadunk újabb jelentkezést.
Kenyértörés

a Láthatáron Csoport részvételi színházi előadása középiskolásoknak és felnőtteknek
A darab a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? És az, aki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?
A darab példázat a szolidaritás mibenlétéről: egy, a perzsa hódítás alatt élő apró hellén család történetén keresztül.
Szereplők
PANAITIOSZ, Demetria fia, péksegéd – Csányi Dávid
DEMETRIA, özvegy pékné – Feuer Yvette
EUROPÉ, Demetria lánya, péksegéd – Háda Fruzsina / Varga Orsolya
Alkotók
Zeneszerző: Horváth Szabolcs
Író-rendező: Fábián Péter
Látvány: Zubor Kata
http://lathataroncsoport.hu/eloadas/kenyertores/
résztvevő: 60 fő

10.00-11.30
Drámát nem csak olvasni, írni is lehet

Ungvári Sári, magyar- és drámatanár
A műnemek királynőjének is szokták hívni, mi az? A dráma. A királynő azonban nincs elérhetetlen távolságban: mi magunk is drámaírókká válhatunk egy picit. A foglalkozáson egy felsősökkel és középiskolásokkal használt kreatív írás gyakorlatsort fogunk kipróbálni, ami által a drámával nem mint olvasók, hanem mint alkotók ismerkedünk meg.

10.00-11.30
Tanítási dráma az alsó tagozaton, avagy ötletek a „digitális Bébiknek”, az Alfa generációnak
Kovács Éva, tanító, drámatanár vagyok. A mindennapi munkám meghatározó eleme a dráma, ez és a több évtizedes munka késztetett arra, hogy saját tanítási módszert dolgozzak ki, melyet a mai állami iskolákban úgy tudok alkalmazni, hogy gyermekeim örömmel járjanak iskolába. Hogy diákjaim sikeresek lehessenek.
Az alsó tagozatos integrált dráma módszerbe kaphatnak az érdeklődők bepillantást. A betűtanulástól kiindulva néhány ötletet próbálhatnak ki az érdeklődők.
résztvevő: 30 fő
néző: 40 fő

12.00-13.30
Különös
a MáSzínház 2-3. osztályosoknak készült színházi nevelési előadása, felnőttek részvételével
Szia. – Szia. – Szomorú vagy? – Miért gondolod, hogy szomorú vagyok? – Látszik. – Tényleg? – Igen. – Még senki nem vette észre. – Miért vagy szomorú?
Csernus Ági és Hídvégi András Szerelmesekönyv című kötetében két Figurka találkozik egymással. Az egyik kicsit más, mint a többiek. Ha őt kérdezik, nagyon más. De a másiktól kapott figyelem eléri azt, hogy a legtisztább gyermeki nyitottsággal tudjanak ők egymás felé fordulni.
Vajon ez sikerülhet egy szürke irodában is, két felnőtt embernek is? Hát ha a Figurkák segítenek? Pláne, ha a résztvevő gyerekek?
Honnan tudjuk, mit érzünk? Hogyan tudjuk kifejezni az érzéseinket? Miért és hogyan változik ez, amikor idősebbek leszünk? Ezekről a kérdésekről játszunk és gondolkodunk együtt.
résztvevő: 25 fő
néző: 40 fő
(AppArt Egyesület)
https://mas-zinhaz.hu/eloadas/kulonos

11.45-13.45
Hamupipőke

zenés színházi játék óvodásoknak és kisiskolásoknak
A Nyitott Kör előadása
Tanári tréninggel egészíti ki az előadást a KÖZünk van hozzá?!
A dramatizált mesében két gyerek játékából elevenedik meg a történet, melyben összecsapnak a köztünk élő változatok, és néha maguk a gyerekek is. A közös játék során talán eldöntjük végre, hogy három este van bál, vagy csak egy este, hogy tündérkeresztanya, vagy madár és segítenek-e az egerek… Ezek az aprónak tűnő konfliktusok megmutatják, hogy milyen könnyen kerül elő olyan helyzet, melyben a bántalmazás megjelenik. És keressük a feloldást – a diákokkal közösen.
Játsszák: Császár Réka, Kecskés Anna, Meszlényi-Bodnár Zoltán
Rendező: Meszlényi-Bodnár Zoltán
tanári tréning: Dóczi-Vámos Gabriella, Petrányi Nóra (KÖZünk van hozzá?!)
résztvevő: 25 fő
néző: 40 fő
https://nyitottkor.hu/hamupipoke/

12.00-13.30
A nők elleni erőszak drámapedagógiai megközelítésben
Tollár Ivett, a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont magyar- és drámatanára
Az InSite Drama által szervezett Antigoné drámapedagógiai műhelyen 2022 áprilisában vettem részt. Ez a nők elleni erőszak témájával foglalkozó műhely felkészített arra, hogy hogyan dolgozzam fel ezt a témát – főként – középiskolás diákokkal. Foglalkozásokat tartottam 9. és 12. osztályos gimnáziumi tanítványaimnak, valamint végzős, számomra ismeretlen szakközépiskolásoknak és a drámacsoportomnak.
A workshop során röviden megosztom a foglalkozáson szerzett tapasztalataimat is és bemutatom a műhely anyagát, azt a tanári kézikönyvet, amelyet az Antigoné Erasmus+ projektben résztvevő hat európai szervezet szakértőinek közreműködésével állítottak össze. Az együtt töltött idő nagy részét viszont a kötetből választott, átalakított tanítási drámaóra fogja kitenni, amely a bántalmazó párkapcsolat leggyakoribb jeleivel, tüneteivel foglalkozik.
résztvevő: 25 fő
néző: 40 fő
https://insite-drama.eu/

14.15-15.45
TELT HÁZ – erre az előadásra nem fogadunk újabb jelentkezést.
Varázsecset
A KB35 Színházi Nevelési Társulat komplex színházi nevelési előadása 5-8 éveseknek
“Hát a szegény ember gyereke nem tanulhat meg festeni? Én festeni szeretnék, és festeni fogok akkor is, ha nincs, aki megtanítson. Majd tanítanak a hegyek, a fák, a virágok és az állatok.”
Az előadás a Varázsecset című kínai népmese alapján készült. Egy kisfiúról szól, aki festeni szeretne, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy megvalósuljon az álma. Ezalatt megtapasztalja az alkotás önjutalmazó erejét, a segítségnyújtás örömét, ugyanakkor meg kell tanulnia megvédeni az általa teremtett értéket az irigységgel és a hatalommal szemben.
Az előadás során a résztvevő gyerekek megélik az alkotás örömét, és  a közösség megtartó erejét a kirekesztéssel és a hatalommal való visszaéléssel szemben.
Alkotó színész-drámatanárok: Fodor Éva, Villant Bálint
résztvevő: 25 fő
néző: 35 fő
https://kb35sznt.hu/varazsecset/

14.15-15.45
Ü
nnep előtt
drámaóra felsősöknek
Darabos Petra, drámatanár,
jelenleg az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumban és a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Alig kezdődött el az év, máris túl vagyunk két nemzeti ünnepen, vagyis két iskolai ünnepi műsoron, ami akár drámát, akár irodalmat tanít az ember, nagy eséllyel számíthat rá, hogy az ő ölébe hull. Nade hogyan is kezdjünk neki egy ünnepi műsor elkészítésének mondjuk hatodikosokkal? Én azt gondolom, hogy bármilyen kevés is az idő – hiszen mire eljön az október 6-i és az október 23-i műsor, még két hónap sem telt el a tanévből – időt kell szánni rá, hogy a gyerekekkel közösen megfejtsük, mit is ünneplünk, mire is emlékezünk a majdani ünnepen. Mint ahogy egy színházi előadás megtekintése előtt és után is jó eséllyel beszélgetünk, vagy játékosan feldolgozzuk a látottakat, az ünnep mibenlétét is fel kell fedni, az azzal kapcsolatos érzéseket is meg kell fogalmazni, papírra kell vetni, fontossá kell tenni, s ha nem válik azzá, megfogalmazni a miértet, és azt színpadra tenni.
A foglalkozáson erre teszek ajánlatot, és szívesen fogadom ennek az “ünnepre való érzékenyítés”-nek a továbbfejlesztésére tett javaslatokat, ötleteket, esetleges korábbi tapasztalatokat.
résztvevő: 30 fő
néző: 40 fő

14.00-16.00
A Magyar Drámapedagógiai Társaság (tisztújító) közgyűlése
Magyar Drámapedagógiai Társaság 2022. november 19-én, szombaton 14.00 órai kezdettel tartja következő, tisztújító közgyűlését (az egyesület választott testületeinek mandátuma lejár).
Amennyiben nem szavazóképes a közgyűlés, úgy 14.30-ra hívjuk össze a megismételt közgyűlést.
Helyszín: Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ (II. kerület, Marczibányi tér 5/A)
A tervezett napirend:
1. ‘Négy az egyben’ – az MDPT utolsó egy éve – munkabeszámoló és gazdasági-pénzügyi beszámoló
2. A következő évi munkaterv alapvetései – irányelvek
3. Az alapszabály (esetleges) módosítása
4. Tiszteletbeli tag címek odaítélése
5. Elnök választása (az egyesületet 2002-2010 és 2014-22 között vezető Kaposi László nem vállal újabb elnöki megbízatást)
6. Elnökségi tagok választása
7. Ellenőrző bizottsági tagok választása
A közgyűlésre szeretettel hívjuk-várjuk egyesületünk tagjait.

16.15-17.45
Beszélgetés a 30 éves hazai színházi nevelésről
Lipták Ildikó (Kerekasztal) és Takács Gábor (Káva) moderálásával
A magyarországi TIE-ról már történelmi aspektusból is lehet beszélni, de sokkal érdekesebb, hogy napjaink alkotói hogyan látják: mik a jelen szakmai kihívásai, illetve hogyan készüljünk a jövőre, hogyan változik a színházi nevelés szerepe, célrendszere. Milyen témákat kell felvállalni, és van-e, amit tanácsos kerülni?
Hogyan kapcsolódnak a színházi nevelési szakemberek a tágabb szakmához? Egyáltalán hogyan, hova tartozónak identifikálják magukat?
Ilyen, és hasonló kérdéseket járunk körül a meghívott beszélgetőtársakkal.
résztvevő: 50 fő

16.15-17.45
Komponáljunk!
Koltai Judit a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetője, a Pogácsa az arénában színkör gyémántdiplomás csoportvezető-rendezője
Az, hogy a zeneszerző komponál, nem újdonság senki számára. De hogy hangjegyek nélkül is komponálhatunk, arra bizony kevesen gondolnak. Pedig szinte nap mint nap létrehozunk kompozíciókat, anélkül, hogy tudatában lennénk annak, hogy mi most bizony KOMPONÁLUNK!
Hiszen kompozíció születik, ha rajzolunk, ha írunk (bizony!), ha elhelyezünk tárgyakat itt, ott, amott, mondjuk az asztalon, vagy mondjuk a szobánkban, amikor berendezzük. Akár hiszed, akár nem, mi akkor: komponálunk! És komponálhatunk üres terekben is csak úgy, legyen az a tér egy üres szoba vagy akár maga a színpad! Amúgy jó ha tudod, a kompozíció részei lehetnek tárgyak, sőt emberek, akár te vagy én, bármelyikünk!
A létrejött kompozíció pedig szavak nélkül mesél! Úgy ám! Bizony!
Hiszen alkotni, létrehozni valamit szuper dolog!
Most erre teszünk kísérletet.
résztvevő: 15 fő
néző: 55 fő

TÁMOGATÓ
Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégium
EMMI Kulturális Államtitkárság
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 

SzerkesztőSzínház-Dráma-Nevelés (30.)
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.