Címlap

Gyermekszínjátszó-rendezői fórum – Veszprém

0 csatolmány
A Magyar Drámapedagógiai Társaság és a Pannon Színitanoda (PASZTA) gyermekszínjátszó-rendezői fórumot szervez.
A rendezvény célja, hogy a szakmai programok mellett közösségi, kapcsolódási lehetőséget teremtsen a gyermekszínjátszással foglalkozó pedagógusok, színházi- és közművelődési szakemberek, egyetemi hallgatók, valamint a gyermekekkel való kreatív munka iránt érdeklődők részére.
Időpont: 2023. november 25. szombat
Helyszín: PASZTA (Veszprém, Pannon Egyetem felső kampusz, M épület, Wartha Vince u.1.)
Program:
8.30-8.50 – érkezés
8.50 – Köszöntő; Ákli Krisztián a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke és Komáromi Sándor a Pannon Egyetem mesteroktatója, a PASZTA művészeti vezetője

Szakmai tréningek:
9.00 – 10.30
Szalai Ádám – Játékoktól és improvizációtól a JELENETIG
Szalai Ádám, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára, a Kerekasztal Színház színész-drámatanára. Hogyan jutunk el nagyon alap drámajátékoktól egy használható helyzetig? Vagy, egy improvizációból jelenet készítésig? Milyen az az út, mely a gyakorlatoktól elvezet(het) az előadásig? Előadásépítés a semmiből. Felpörgető játékok, improvizatív játékok, szituatív játékok. A játékok nyitottak, a közönség is beállhat.
11.00 – 12.30
Perényi Balázs – “Minden szerepben mindent újra meg kell tanulni: járni, állni, ülni….”
írja Sztanyiszlavszkij. Színész skill-ekről játékosan
Lehet-e játékosan, örömmel fejleszteni a színészi jelenlétet, kifejezőeszközöket és kifejezőerőt adó képességeket? Milyen gyakorlatok vannak erre? Hogyan válhat készséggé a térhasználat, fókuszálás, sűrítés, jelenlét stb.? Erről szól a közös játékot ajánló tréning, amit lehet nézni, de inkább azt javaslom a résztvevőnek, hogy játsszák végig velünk ezeket, a reményem szerint élvezetes játékokat, hogy még hatékonyabban tudják átadni csoportjuknak.
13.00 – zárás, összegzés
Kérés, kérdés esetén, kérjük, forduljon bizalommal Komáromi Sándorhoz, a +36706032675 telefonszámon vagy a pannonszinitanoda@gmail.com email-címen.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
SzerkesztőGyermekszínjátszó-rendezői fórum – Veszprém
Ehhez a bejegyzéshez nincs csatolmány hozzáadva.